preskoči na sadržaj
vijesti

PREUZIMANJE UDŽBENIKA NARUČENIH KOD NARODNIH NOVINA 25.8.17.

Poštovani roditelji,

ovih dana dobivali ste obavijesti da naručene knjige možete preuzeti u poslovnici Narodnih novina. Ta se vijest slala automatizmom iz njihovog informatičkog ureda   svima na području Republike Hrvatske.

Prema dogovoru sa Narodnim novinama udžbenike za svoju djecu podižete u prostoriji

OŠ Beletinec 25.08.2017. (petak)  u razdoblju od 13 - 16 sati.

 

Plaćanje je gotovinom ili karticama - Zagrebačka banka, PBZ Cartd, Erste Card do 6 rata.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 21. 8. 2017. 09:12

UPISI U SREDNJU ŠKOLU - OBAVIJEST ZA UČENIKE 8. RAZREDA

Dragi osmaši,

kako bi upisi u srednju školu prošli uz čim manje stresa i kako bismo sve naše obaveze izvršili na vrijeme, donosim Vam mali podsjetnik i obavijesti vezane uz upise u srednju školu:

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 10. 7. 2017. 08:22

ŠKOLA PROSLAVILA 90. ROĐENDAN Vijest ima dokument u privitku

U petak, 2. lipnja 2017. naša je škola proslavila 90 godina svoga postojanja. Na svečanoj priredbi u sportskoj dvorani okupili su se brojni uzvanici, bivši učenici i djelatnici škole, roditelji i mještani. 

Sve prisutne pozdravio je gospodin Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport Varaždinske županije. Raznovrstan program priredbe pripremili su mali folkloraši i recitatori, pjevački zbor i tamburaši te dramska družina predmetne nastave. Osim na hrvatskom jeziku, učenici su recitirali i glumili i na njemačkom jeziku. Ravnateljica škole, gospođa Nataša Fadiga u svom je govoru naglasila da je znanje učenika garancija budućnosti OŠ Beletinec te je učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim i županijskim natjecanjima svečano uručila knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 3. 7. 2017. 09:11

KLARA ĆOSIĆ IZABRANA ZA UČENICU GENERACIJE 2016./2017.

Klara Ćosić, učenica osmog razreda ponijela je titulu učenice generacije 2016./2017. Učenici i djelatnici škole Klaru su izabrali za učenicu generacije na temelju njezinog odličnog uspjeha i uzornog vladanja tijekom osmogodišnjega školovanja, ali i na temelju drugih kriterija kao što su sudjelovanje u brojnim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, sudjelovanje na natjecanjima, marljivost i savjesnost u obavljanju svih obaveza, uljudnost i pristojnost te nesebično pomaganje drugima. Klara će zasigurno i u svom daljnjem školovanju dostojno predstavljati svoju osnovnu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 3. 7. 2017. 08:05

ŠKOLA - PRIJATELJ UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

            Naša se škola nastoji približiti svojim učenicima tako što im pruža niz različitih aktivnosti, ne samo za vrijeme nastave, već i za vrijeme praznika. Naime, učenici u našoj školi mogu razvijati puno svojih dispozicija koje posjeduju, a sve bez nekakvog pritiska i straha od vrednovanja. Tako su naši učenici pokazali volju da od starog naprave novo te tako  nauče nove tehnike ukrašavanja ormara.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 3. 7. 2017. 07:43

PROGLAŠENI POBJEDNICI FOTO-NATJEČAJA NA TEMU „PRIRODA MOGA ZAVIČAJA“

Proglašenje pobjednika foto-natječaja na temu „Priroda moga zavičaja“ održano je na svečanoj priredbi povodom Dana škole 2. lipnja 2017. Pobjednike su proglasile voditeljica natječaja knjižničarka Tatjana Slunjski i učiteljica Sanja Prešnjak koja je došla na ideju o raspisivanju foto-natječaja povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje. U natječaju je sudjelovalo 16 učenika naše škole, a ovdje možete vidjeti i virtualnu izložbu fotografija koje su oni snimili tragajući za ljepotama svoje „rajske doline“, a neki od njih zabilježili su i primjere njezina onečišćenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 2. 7. 2017. 08:06

MATURALNO PUTOVANJE UČENIKA 7. i 8. RAZREDA NA OTOK MURTER 2016./2017.

Polazak  učenika 7. i 8. razreda bio je u 6.00 ispred škole u Beletincu, te vožnja uz kraća zaustavljanja prema povijenom gradiću Ninu i njegovom poznatoj solani. Organiziran je bio razgled solane uz stručno vodstvo, a nakon toga smo  otišli u obilazak Crkve Svetog Križa , grada Nina te kipa Grgura Ninskog.  Oko 16.00 stigli smo na otok Murter.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 22. 6. 2017. 08:33

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku ove poruke nalaze se popisi udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu 2017./2018. Za roditelje učenika koji nisu uključeni u sustav razmjene udžbenika pripremljen je cjelovit popis udžbenika i radnih bilježnica budući da oni sve nabavljaju sami. Roditelji učenika uključenih u sustav razmjene udžbenika nabavljaju radne bilježnice i potrebne radne materijale. Popisi se nalaze u privitku i možete ih preuzeti.

Napominjemo da su učiteljice razredne nastave dogovorile s roditeljima da za učenike od 1. do 4. razreda, roditelji sami nabavljaju zbirke zadataka iz matematike, a ne nabavljaju mape za likovnu kulturu.

Roditelji učenika od 5. do 8. razreda sami nabavljaju likovne mape, a ne nabavljaju radne bilježnice iz informatike budući da je tako dogovoreno s učiteljem iz informatike i one su maknute s popisa.  

Cjelovit popis svih udžbenika i radnih materijala za novu školsku godinu možete pronaći i na informativnom panou na ulazu u školsko dvorište.

Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo ugodne i vesele ljetne praznike!

                                                                                              Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 21. 6. 2017. 09:25

ŠKOLA U PRIRODI ZA UČENIKE 3. I 4. RAZREDA

Učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Beletinec u mjestu Banjol na otoku Rabu provodili su školu u prirodi od 12. do 16.6.2017. Na put su krenuli organiziranim prijevozom od strane organizatora Dječjeg odmarališta Varaždin. Kroz sljedećih nekoliko dana učenike je očekivala obrada nastavnih sadržaja u neposrednoj prirodnoj i društvenoj okolini, stjecanje novih znanja uz zabavu i igru.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 16. 6. 2017. 08:54

OBAVIJEST O PREUZIMANJU UDŽBENIKA I PROJEKTU RAZMJENE UDŽBENIKA U ŠK. GOD. 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Cijenjeni roditelji,

ovim putem obavještavamo vas o preuzimanju udžbenika i projektu razmjene udžbenika koji provodi naša Škola. Preuzimanje udžbenika bit će u četvrtak, 8. lipnja 2017. (za učenike 3. i 4. razreda) te u utorak, 13. lipnja 2017. (za učenike 1., 2., 5., 6., 7. i 8. razreda). Popis udžbenika koje su učenici dužni vratiti možete pogledati klikom ovdje. U nastavku možete pročitati informacije o provođenju projekta razmjene udžbenika i nabavi radnih bilježnica i drugih materijala potrebnih za novu školsku godinu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 8. 6. 2017. 13:31

1. I 2. RAZRED NA IZLETU U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA I LUDBREGU

U ponedjeljak, 5.lipnja su učenici 1.i 2. razreda bili na edukativnom i zabavnom izletu u Varaždinskim Toplicama i Ludbregu. U Varaždinskim Toplicama su  obišli i upoznali arheološki lokalitet rimskih iskopina na kojem se od rimskog vremena pa sve do danas nalazi nadaleko poznati izvor termalne ljekovite vode. Arheologinja i voditeljica je ispričala nekoliko zanimljivih priča o životu starih Rimljana, a povezanih s nastankom lječilišta u rimsko doba, a na ovim prostorima lječilište je  poznato i u uporabi još i danas.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 5. 6. 2017. 13:24

KLAGENFURT 2017

U subotu,02.06.2017. g. učenici od 5. do 8.razreda u pratnji učitelja bili su na izletu u Austriji.
Krenuli smo u ranim jutarnjim satima ispred škole te smo nakon nekoliko sati ugodne vožnje i kraćih odmora stigli u Minimundus – svijet u malom. Park u kojem su smještene poznate svjetske građevine u malom oduševio nas je svojom ljepotom! Nakon razgleda i šetnje Minimundusom uputili smo se na obližnje jezero – Wörtersee ( u prijevodu poznato pon nazivom Vrbsko jezero). 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 2. 6. 2017. 10:25

VATROGASNA VJEŽBA

U četvrtak, 01. lipnja 2017. godine imali smo neobičan i lijep posjet. Našu školu posjetili su vatrogasci DVD Beletinec-Krušljevec te su nas podsjetili, a neke i naučili kako se gasi požar.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 1. 6. 2017. 11:38

PROSLAVA DANA ŠKOLE

Cijenjeni roditelji i mještani,

učenici i djelatnici OŠ Beletinec pozivaju vas na proslavu 90. rođendana škole u petak, 2. lipnja 2017.

Proslava će započeti svečanom priredbom u 17 sati u školskoj dvorani. Nakon priredbe možete pogledati spektakl lansiranja raketa koji za vas pripremaju naši raketni modelari.

Veselimo se vašem dolasku!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 30. 5. 2017. 14:16

PRVAŠIĆI U AKCIJI! Vijest ima dokument u privitku

Proljeće je već u punom jeku pa smo se odlučili malo posvetiti uređenju okoliša naše škole.

Uzeli smo male motičice, grabljice i lopatice te prionuli na posao. Prvi naš zadatak je bio prokopati zemlju u kamenjaru te je usitniti kako bi postala rahla. Zatim smo je pomiješali sa kompostom koji će pomoći cvjetnicama da ljepše cvatu. Izvadili smo sadnice iz teglica te ih posadili u kamenjar. Ovo je za nas bilo jedno novo iskustvo, puno toga smo naučili pa sada možemo i doma pomoći mamama oko sadnje cvijeća po našim okućnicama.

                                    Snježana Martinez

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 29. 5. 2017. 09:05

NA SATU HRVATSKOG JEZIKA...

...o toleranciji i prihvaćanju različitosti...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 26. 5. 2017. 14:14

UČENICI 2.RAZREDA SUDJELOVALI U PROGRAMU „JUMICAR“, EDUKACIJI PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U srijedu, 24. svibnja su učenici 2.razreda sudjelovali u preventivnom programu prometne kulture za najmlađe pod nazivom „Jumicar“ kojemu je glavni cilj razvijanje dječje svijesti o opasnostima cestovnog prometa.

U Republici Hrvatskoj program se provodi uz suglasnost i potporu MUP-a RH, MZO-a RH, Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji sa Službom za prevenciju Ravnateljstva policije, Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 24. 5. 2017. 14:47

PRVI KORAK DO NJEMAČKE JEZIČNE DIPLOME Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak, 24.05.2017.g šest učenika osmog razreda polagalo je četvrti i zadnji dio ispit iz njemačkog jezika pod nazivom „Prvi korak do njemačke jezične diplome“.
Ispiti su internacionalnog karaktera i provode se u školama uz potporu i suradnju ZfA.
Uspješno su položili sva četiri djela – čitanje s razumijevanjem, slušaje s razumijevanje pismenu i usmenu komunikaciju na razini A2 prema Europskom jezičnom referentnom okviru te će iz centralnog ureda  ZfA iz Zagreba dobiti jezične certifikate.
U ovom, za njih potpuno novom iskustvu, pokazali su visoku razinu jezičnih kompetencija i vrlo uspješno savladali prvi korak na putu do stjecanja jezične diplome.
                                                                                                           učiteljica Ljiljana Pereža

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 24. 5. 2017. 10:40

ŠKOLA PLIVANJA NA GRADSKIM BAZENIMA U VARAŽDINU

I ove godine je Općina Sveti Ilija našim učenicima darovala besplatnu Školu plivanja na Gradskim bazenima u Varaždinu.

Tako su učenici 2.,3.,i 4.razreda polazili obuku plivanja od 15. do 19.svibnja. Pod stručnim vodstvom trenera plivanja većina učenika je dobila diplomu plivača,a tek manji broj diplomu plivača početnika ili plutača. Učenici su pokazali dobru volju i interes da nauče ili učvrste tehniku plivanja, a pri tom nije nedostajalo igre i zabave u bazenu. Nadamo se da će i sljedeće godine Općina Sveti Ilija omogućiti učenicima daljnje usavršavanje u plivanju, a do tada im se najljepše zahvaljujemo na tome što imaju sluha za najmlađe.

učiteljica Biserka Leskovar

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 19. 5. 2017. 14:35

KLOKAN BEZ GRANICA 2017 Vijest ima dokument u privitku

Pod pokroviteljstom Hrvatskog matematičkog društva, 23. ožujka 2017., održano je Međunarodno matematičko natjecanje „ Klokan bez granica“.

Ove godine u isto vrijeme natjecalo se više od 6 milijuna učenika u 69 država svijeta. U Hrvatskoj  se natjecalo ukupno 42 160 učenika iz 545 osnovnih škola i 124 srednje škole. U našoj školi sudjelovalo je 17 učenika.

Među 10 % najbolje plasiranih učenika u cijeloj državi i  naši učenici Šimun Ćosić i Domagoj Bužanić

Čestitamo svim sudionicima, a naročito Šimunu i Domagoju!

 

Sonja Ilić Sejdić

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 19. 5. 2017. 10:51

PAPIR POKUPI, KOJU KUNU SKUPI

Predavanje i Ja se zdravo hranim povezalo se sa Projektom  „Papir pokupi, koju kunu skupi“, koji Škola provodi već drugu godinu zaredom u sklopu  DM akcije „Zeleni korak.“ Svi učenici i zaposlenici škole uključili su se u ovu ekološku aktivnost te su stari papir donosili u školu tokom cijele školske godine 2016./17. Cilj ovog projekta bio je razvijati ekološku svijest učenika te poticati pravilan odnos prema gospodarenju otpadom, kao i poticati te njegovati poduzetničke kompetencije učenika. Od unovčenog papira škola će ove godine kupiti voćke za svoj voćnjak i na taj način kroz izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo, prerađeno voće vratiti u prehranu učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 17. 5. 2017. 10:18

I JA SE HRANIM ZDRAVO

U ponedjeljak je u OŠ Beletinec održano predavanje s radionicom na kojoj  je prof. mentor Lidija Vrbanić, dipl. ing.  s učenicama „Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole“ održala predavanje na temu „ I ja se hranim zdravo“ . Učenici sedmog i osmog razreda mogli su čuti osnovne smjernice za zdravu prehranu učenika njihove dobi. Saznali su koje im tvari daju energiju, koje izgrađuju organizam, te koje im omogućuju normalno funkcioniranje organizma. Prikazani su primjeri namirnica koji sadrže energetski i nutritivno vrijedne sastojke, te kako ih pravilno ukomponirati u dnevne obroke. Isto tako, naglašeno je, kako je uz pravilnu prehranu vrlo važno baviti se nekom fizičkom aktivnosti, te su završili citatom: „Ničeg previše, ničeg premalo i u svakodnevni život ubaciti vježbanje“. Nakon predavanja učenici su sudjelovali u kvizu znanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 5. 2017. 09:50

DAN EUROPE

U petak, 12.05.2017. godine obilježili smo po drugi puta u našoj školi Dan Europe. Učenici 8. razreda pripremili su prezentaciju i kviz na temu za ostale učenike viših razreda. Razred su ukrasili plakatom i zastavom Europske zajednice a 28 zemalja, članica EU, predstavili su malim zastavicama svake zemlje članice koja je bila zataknuta u mafin. Učenici su trebali prepoznati i zastave povezatii sa odgovarajućom državaom, a na kraju su se zasladili kolačima.
Ovom prigodom podsjetili smo se koji su simboli Europske zajednice te zašto se Dan Europe slavi i zbog čega je važan.

Fotogalerija

                                                                     učiteljica Ljiljana Pereža

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 5. 2017. 10:42

XXI. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

U subotu, 06.05.2017. na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana je XXI. županijska smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije na kojoj je sudjelovala i zadruga naše škole.
Voditeljica UZ, učiteljica Ljiljana Pereža i učiteljica Vesna Fadiga, voditeljica keramičarske sekcije su uz pomoć učenica Tamare Kefelja (4.r.) i Lane Tkalčec (6.r.) u ranim jutarnjim satima uredile stol na kojem su se našli radovi naših zadrugara.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 6. 5. 2017. 09:25

UČENICA KLARA ĆOSIĆ SUDJELOVALA NA 4. NACIONALNOM NATJECANJU „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“

Nakon osvojenog 1. mjesta na županijskom natjecanju, učenica Klara Ćosić predstavila je našu školu na 4. nacionalnom natjecanju u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“. Natjecanje je održano u Srednjoj školi Čakovec u petak, 5. svibnja 2017. Zahvaljujući Klarinom likovnom talentu, velikoj ljubavi prema crtanju, ali i čitanju, ime naše škole našlo se među imenima 24 škola iz 17 hrvatskih županija čiji su se učenici natjecali u kategoriji prezentacije plakata.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 5. 5. 2017. 10:23

USPJEŠNO PROVEDEN PROJEKT „ČITAMO MI, U OBITELJI SVI“

U sklopu nacionalnog projekta „Čitamo mi, u obitelji svi“ u koji se naša škola uključila četvrtu godinu zaredom, u petak 5. svibnja 2017. siva knjižnična naprtnjača puna knjiga otputovala je u prvu obitelji, i to obitelj učenika Emanuela Mavrića.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 5. 5. 2017. 09:43

UČENICI NAŠE ŠKOLE UKLJUČILI SU SE U OBITELJ STEM TEHNOLOGIJE Vijest ima dokument u privitku

Učenici osmog razreda uključeni su u proces učenja programiranja malih m:bot bitića koji im za  nagradu  svojim led treptalicama uzvraćaju razne signale. Upoznavanje nove tehnologije nije moglo bez učenja, a napose do izražaja je došlo suradničko učenje gdje je učenik učeniku  korak po korak pomagao u svladavanju programiranja. Rezultat svladavanja početničkog programiranja bio je vidljiv već drugi nastavni sat.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 4. 5. 2017. 10:27

PLANINARI OŠ BELETINEC OSVOJILI STRAHINJČICU

Ove subote smo bili na izletu na Strahinjčici sa planinarima osnovnih škola Tužno i Trnovec. Ukupno je bilo 56 djece. Vrijeme je bilo odlično. Krenuli smo iz Gornjeg Jesenja do planinarskog doma koji je bio otvoren. Nakon odmora i okrijepe obrađena je tema planinarske škole za pomladak: Orijentacija. Putem su se sudionici upoznali sa nekoliko ljekovitih biljaka (Medvjeđi luk, Maslačak, Regica i Zagorska šparoga). Nakon teme otišli smo na vrh Strahinjčice. Tamo smo se zadržali, poslikali, poštambiljali dnevnike te krenuli natrag do planinarskog doma i popeli se na vidikovac. Hvala vodičima Turkalj Milan, Nenad Puškadija, Potrebica Domagoj te Vrbanić Siniša na slikama koje možete pogledati u albumu

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 26. 4. 2017. 12:27

PRVA NOĆ KNJIGE U NAŠOJ ŠKOLI

Čitalo se i pričalo na njemačkom jeziku

Naša škola ove se godine prvi puta uključila u manifestaciju pod nazivom Noć knjige. U ponedjeljak 24. travnja 2017. učiteljica Ljiljana Pereža i knjižničarka Tatjana Slunjski za učenike su u kasnim poslijepodnevnim satima organizirale druženje pod nazivom Märchenwelt (Svijet bajki). Dvadesetak učenika razredne i predmetne nastave aktivno je sudjelovalo u radionicama čitanja i pričanja bajki braće Grimm i H. C. Andersena na njemačkom i hrvatskom jeziku. Radionice su uspješno vodili učenici Ema Bosilj, Lucija Milovec, Lorena Đuranec, Lana Tkalčec i David Đuranec.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 24. 4. 2017. 10:29

FOTO NATJEČAJ

I ove godine obilježit ćemo Dan planeta Zemlje u našoj školi. Ovom prilikom objavljujemo foto-natječaj na temu „Priroda moga zavičaja“ koji će biti otvoren do 1. svibnja 2017. godine. Fotografirati možete prirodne ljepote, biljke i životinje, ali i primjere zagađivanja naše lijepe prirode. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 6. 4. 2017. 13:23

PRANJE ZUBA PO MODELU Vijest ima dokument u privitku

Kako je higijena usne šupljine  i zubi veoma važna, naši prvašići su odslušali predavanje pripremljeno od strane djelatnika školske medicine. Time smo realizirali ciljeve i zadatke planirane u 1. modulu zdravstvenog odgoja. Naučili smo kako izgleda naš zub, zašto nas boli  te što je loše za naše zube. Isto tako smo naučili što je dobro za njih:  redovito pranje poslije jela, redovit odlazak zubaru kao i  redovita, raznolika i zdrava prehrana. Učenici su sami isprobali na modelu kako pravilno prati zube.                                                                                                                          Snježana Martinez

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 28. 3. 2017. 11:05

DOMAĆINSTVO U DRUGOM POLUGODIŠTU JOŠ ZANIMLJIVIJE

U drugom polugodištu preselili smo se u  čajnu kuhinju, malu ali skladnu,  uređenu taman za  potrebe nastave domaćinstva. Sate kuhanja započeli smo jednostavnijim i manje zahtjevnim zadacima. Učenici su se okušali u kuhanju pileće juhe te izradi domaće tjestenine za juhu. Malo složeniji zadaci su bili pečenje palačinki i priprema voćnog preljeva, pečenje mafina, klipića, suhih kolačića te pohanje piletine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 28. 3. 2017. 10:46

SVEN BRLEK - 6. PROGRAMER U DRŽAVI

Državno natjecanje Infokup iz informatike održano je od 14.- 17. ožujka u Primoštenu. Na njemu je, nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta Lane,  i ove godine sudjelovao učenik naše škole, Sven Brlek...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 24. 3. 2017. 10:18

OBAVIJEST ZA BUDUĆE PRVAŠE

Cijenjeni roditelji budućih prvaša,

u suradnji s Dječjim vrtićem Anđeo krajem ožujka i tijekom travnja organizirat ćemo posjete budućih prvaša školi kako bi oni što bolje upoznali prostor, učenike i djelatnike škole. Pozivamo sve buduće prvaše neovisno o vrtiću u kojem polaze program predškolskog odgoja i molimo da sa sobom ponesu papučice.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 17. 3. 2017. 08:34

ŠKOLSKA I ŽUPANIJSKA NATJECANJA 2017. GODINE

Sve informacije vezane uz školska i županijska natjecanja možete pronaći na sljedećoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 6. 3. 2017. 11:17

MI MISLIMO NA NAŠE PTIČICE

Učitelj Zlatko Cesar i učenici 8. razreda  vode brigu o gladnim ptičicama. Marljivi učenici od kuće donose različite sjemenke i time pokazuju ljubav i brigu prema životinjama. Hranilica je u našem dvorištu od prošle školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 1. 3. 2017. 09:47

STEM REVOLUCIJA U NAŠOJ ŠKOLI

Početkom veljače, naša škola iskazala je želju i volju i prijavila se na natječaj za uvođenjem bitova u nastavu, a koji je raspisao Croatian Markers - Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM.

Primili smo paket od 20 BBC micro:bitova sa pripadajućom opremom i pripremamo se s učenicima osmih razreda nastaviti rad u okviru nastavne cjeline Robotika i robotizacija. Svaki učenik će na računalu napraviti programić i preko bitića ispitati njegovu valjanost.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 1. 3. 2017. 08:22

SHEMA ŠKOLSKOG VOĆA I POVRĆA

Nastavljamo s projektom Nacionalne strategije za provedbu Sheme školskog voća i povrća koja se do sada pokazala veoma zahvalnom. Ciljevi tog projekta su promovirati zdrave prehrambene navike kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi, oblikovati prehrambene navike djece te omogućiti dodatni obrok svježeg voća i povrća djeci u osnovnim i srednjim školama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 28. 2. 2017. 13:51

MAŠKARE, MAŠKARE!

I ove godine učenici razredne nastave maskirajući se odlučili su krenuti putovima hrvatske tradicijske kulture. Fašnik je utemeljen na vjerovanju u gonjenje zlih sila, svega što je loše i ružno kao i protjerivanje zime. Uz pjesmu, ples i vedru atmosferu bilo je tu i puno natjecateljskih igara u kojima su naše maškare veoma uživale. Realizirajući ovu aktivnost ostvarili smo mnoge planirane zadaće vezane uz sadržaje prirode i društva, građanskog odgoja, tjelesne i zdravstvene kulture te glazbene kulture  U dobrom društvu vrijeme brzo prođe, pa tako i naše druženje.   

                                                         Snježana Martinez

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 28. 2. 2017. 13:41

USPJEH NAŠIH UČENIKA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“

Osmašica Klara Ćosić svojim se plakatom plasirala na državno natjecanje

U petak, 24. veljače 2017. u OŠ Trnovec održano je 5. županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“. Našu školu uspješno je predstavila učenica Klara Ćosić koja je u kategoriji izrade i prezentacije plakata osvojila 1. mjesto i plasirala se na državnu razinu natjecanja. U kategoriji kviza znanja naši sedmaši Dora Bosilj, David Đuranec i Ana Makaj kao ekipa zauzeli su 11. mjesto. Mentorica učenika je knjižničarka Tatjana Slunjski.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 24. 2. 2017. 11:08

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

Danas je u Osnovnoj školi Beletinec održano županijsko natjecanje iz engleskog jezika. Natjecanju je prisustvovalo 38 učenika iz 19 škola.

Županijsko povjerenstvo je obradilo testove, a rezltate možete vidjeti kao priloženu datoteku.

Na uvid Državnom povjerentvu šalju se svi testovi onih učenika koji su ostvarili od 75 boda na dalje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 21. 2. 2017. 15:21

SEDMAŠI PROTIV CYBERBULLYNGA Vijest ima dokument u privitku

Tokom mjeseca veljače u našoj školi proveden je projekt #Deletecyberbullying čiji je cilj pružiti informacije djeci, mladima i roditeljima o oblicima elektroničkog nasilja. Projekt je u Hrvatskoj iniciran od strane Udruge roditelja „Korak po korak“ koja je prevela i prilagodila priručnik za korištenje u hrvatskim školama, a dostupna je i mobilna aplikacija u svrhu informiranja mladih. U projektu su sa pedagoginjom Škole sudjelovali učenici sedmog razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 20. 2. 2017. 13:28

IDEMO NA RAVNU GORU

Današnja nedjelja osvanula je sunčana,a sunce je nagovještavalo prekrasno vrijeme koje smo namjeravali provesti u planini.

HPD”MIV” sekcija Čevo primila je u svoje redove još jednu osnovnu školu i to iz mjesta Beletinec. Naše standardno okupljanje ispred hotela Turist u 7,30 potom odlazak u smjeru Beletinca ispred osnovne škole gdje nas je čekala skupina đaka učlanjenih u sekciju Čevo i njihov prvi izlet na Ravnu goru.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 19. 2. 2017. 09:38

VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI

U utorak, 14. veljače 2017. naši su učenici bili prilično uzbuđeni i nestrpljivi. Naime, tog je dana bio Dan zaljubljenih, u knjižnici je bilo organizirano nagradno izvlačenje za sudionike Valentinovskog kviza, a nestrpljivo se čekao i dolazak valentinovskih poštarica.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 14. 2. 2017. 10:51

DRUGI DRUGAČIJI

Sudjelovali smo u projektu HTV-a koji govori o različitosti. Snimali smo kratku reportažu o učenicima romanske nacionalne manjine koji su bili polaznici 1.razreda.Tina i Stanko su pokazali svoje znanje u matematici, čitanju, a oduševljeni su temom o ljubavi.

projektdrugi.hrt.hr/ucenicki-radovi/prvasici/

Filmska grupa

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 10. 2. 2017. 11:16

IZRADA PLAKATA NA NASTAVI PRIRODE/BIOLOGIJE

Nakon povratka sa zimskih praznika, učenici petih i osmih razreda pokazali su svoju kreativnost prilikom izrade plakata na teme „Pravilna prehrana“ i „Ovisnosti“ u sklopu nastave prirode i biologije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 30. 1. 2017. 09:07

BOŽIĆNA BAJKA

U prepunoj školskoj dvorani, u ozračju Božića, učenici naše škole su 21. prosinca pripremili još jedan bogati kulturno-umjetnički program. Da su svestrani, pokazali su kroz mnoštvo pjesama, plesova, krasnoslovljenja i glumačkih ostvarenja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 23. 12. 2016. 12:58

DUH BOŽIĆA U NAŠOJ ŠKOLI

Naša škola je i ove godine zasjala u Božićnom duhu. Vrijedne ruke naših učenika i učitelja okitili su školske hodnike, a osmaši i razrednica okitili su bor. Fotogalerija

 

Pedagoginja Valentina Habunek Mrazović

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 23. 12. 2016. 12:38

I DALJE POMAŽEMO ZAKLADI VITA

U mjesecu prosincu 2016. godine uključili smo se u projekt „Djeca i Vita za bolesnog prijatelja“ Zaklade Vita. Učenici su s razrednicima prodavali prigodne ukrase i kolače.

Tijekom velikog odmora prodavali su proizvode koje su sami načinili, a interes učenika i djelatnika škole bio je velik. Učenici su svojim volonterskim radom skupili 1247,50 kn koje će Škola uplatiti na žiro račun Zaklade Vita koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških i rijetkih bolesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 23. 12. 2016. 12:25

OSMI RAZRED U SUSRET BOŽIĆU

Ususret Božiću i blagdanskom ozračju učenici 8. razreda bili su izrazito marljivi. Cijeli su mjesec studeni marljivo izrađivali ukrase kako bi uljepšali prostor škole i okitili ovogodišnju školsku jelku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 23. 12. 2016. 10:02

ŠKOLE ZA AFRIKU

Naša škola je i ove godine među više od 250 škola i vrtića u Hrvatskoj koje su se uključile u UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“. Skupljanjem dobrovoljnih priloga odlučili smo podržati UNICEF-ov rad i nastojanja da učinimo ovaj svijet boljim za svu djecu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 22. 12. 2016. 12:10

AKCIJA HRVATSKOGA CARITASA "ZA 1000 RADOSTI" - "INTERVENCIJA" Vijest ima dokument u privitku

U vrijeme došašća pripremamo se za Božju "intervenciju" u naš svijet - dolazak maloga Boga, Božić, rođenje djeteta koje želi mijenjati naš pogled na čovjeka, na bližnjega. To želi i akcija Hrvatskoga Caritasa koja već 14 godina u adventu usmjerava naš pogled na ljude u društvu koji trebaju pomoć, intervenciju koja im donosi malo svjetla u siromaštvo, razočaranje, bolest, a nama postavlja pitanje: Zašto ne voljeti, oprostiti, popraviti, mijenjati, darovati...?

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 19. 12. 2016. 08:30

LAMPIONI S PORUKAMA OBASJALE NEBO IZNAD ŠKOLE U BELETINCU

Dana 17.12.2016. u Osnovnoj školi Beletinec odvijao se program pod nazivom "Božićna čarolija", gdje su se prvo na Božićnom sajmu predstavile udruge i zadruge osnovne škole "Vladimir Nazor" i osnovne škole "Beletinec".Zadruge, zajedno sa udrugama prodavale su svoje proizvode, a prikupljeni novac donirale su za humanitarnu akciju "Noge za mnoge". Kasnije su članovi KUD-a Beletinec izveli dramsku predstavu „Kak je počel rat vu mom selu“ da bi potom uslijedio božićni koncert crkvenih zborova Župe sv. Ilija, crkvenog zbora mladih i zbora mladih „Put života“, a zatim i dječje i odrasle sekcije KUD-a Beletinec. Za kraj je nebo iznad Beletinca obasjalo stotinu lampiona s porukama mira, ljubavi i prijateljstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 17. 12. 2016. 10:56

NA DOMAĆINSTVU UČENICI STJEČU NOVE VJEŠTINE POTREBNE ZA ŽIVOT

Na prvim satovima upoznali smo se s osnovama šivanja, krpanja, spajanja tkanina, izrade poruba, šivanja gumbića, vezenja. Učenici su s velikom radošću prihvatili nove izazove te se marljivo prihvatili posla. Kako bi nam svima dokazali da su zaista uspjeli u tim zadaćama, strpljivošću i upornošću sami su sebi sašili pregače koje će koristiti na satovima kuhanja. I tako smo zaželjeli isprobati naše nove pregače. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 12. 2016. 10:11

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI Vijest ima dokument u privitku

I ove godine obilježili smo Mjesec borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.). Pedagoginja je sa sedmim i osmim razredom provela prigodne radionice pri čemu su učenici 7. razreda nakon kratkog predavanja o ovisnostima crtali letke kojima je cilj potaknuti mlade da ne puše, ne piju alkohol i ne budu ovisni o igranju računalnih igara. Učenici 8. razreda izrađivali su prigodni plakat.

 

                   Pedagoginja Valentina Habunek Mrazović

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 14. 12. 2016. 09:36

IZRADA UKRASA OD FONDAN MASE

Pod budnim okom i mentorstvom profesorice Lidije Vrbanić iz varaždinske Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, učenici 2. i 5. razreda osnovne škole Beletinec izrađivali su snjegoviće, pingvine i anđele od fondan mase.

Ova mala umjetnička djela nastala su u sklopu radionice 'Izrada ukrasa od fondan mase'.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 12. 2016. 10:09

DOŽIVI ADVENT U ZAGREBU

Učenici naše škole i ove su školske godine obavili korisnu i poučljivu terensku nastavu u našem glavnom gradu. Kada su stigli u Zagreb, učenici trećega i četvrtoga razreda krenuli su u kratak obilazak bogato okićenog centra Zagreba, uživajući u pričama s Gornjeg i Donjeg grada. Sedmi razred je posjetio židovsku vjersku zajednicu „Bet Izrael“ gdje su ponešto naučili o toj kulturi i običajima. Za to vrijeme učenici petoga, šestoga i osmoga razreda otišli u obilazak vrlo neobičnoga Muzeja iluzija. Avantura se nastavila predstavom „Debela“ u kazalištu „Mala scena“. Nakon odlične predstave, predviđeno  slobodno vrijeme svi su iskoristili za šetnju po ulicama i trgovima Zagreba koji miriše i živi u božićnom ozračju.   

Fotogalerija

Dora Bosilj, 7. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 9. 12. 2016. 09:41

SEDMAŠI U POSJETU ŽIDOVSKOJ VJERSKOJ ZAJEDNICI "BET ISRAEL"

Učenici sedmoga razreda na satovima vjeronauka učili su o židovskome narodu i vjeri te posebno naglasili važnost prihvaćanja i dijaloga između kršćana i Židova. Zato su na terenskoj nastavi u Zagrebu 9. prosinca posjetili Židovsku vjersku zajednicu "Bet Israel" i razgovarali s gospođom Julijom Koš, učiteljicom i knjižničarkom u zajednici.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 9. 12. 2016. 08:35

ODRŽANA ŠKOLSKA RAZINA NATJECANJA „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“

U četvrtak, 8. prosinca 2016. u našoj školskoj knjižnici održana je školska razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“. Na natjecanju su sudjelovali sedmaši Ana Makaj, Dora Bosilj i David Đuranec. Oni će kao ekipa našu školu predstavljati na županijskoj razini natjecanja u kategoriji kviza znanja, a u kategoriji izrade i prezentacije plakata našu će školu predstaviti osmašica Klara Ćosić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 8. 12. 2016. 11:13

INFORMATIČKA ŠTAFETA

U ponedjeljak, 5.prosinca u I. OSNOVNOJ ŠKOLI VARAŽDIN održana je 8. INFORMATIČKA ŠTAFETA, natjecanje za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole koje organizira Društvo informatičara Pula.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 7. 12. 2016. 13:29

PRIGODNE BOŽIĆNE ČESTITKE OD EKOLOŠKI PRIHVATLJIVIH MATERIJALA

U subotu, 3.12.2016. članovi učeničke zadruge „Beletinček“ bili su sudionici natjecanja u izradi prigodnih božićnih čestitki od ekološki prihvatljivih materijala kojeg je organizirala srednja škola Novi Marof zajedno s turističkom zajednicom grada Novi Marof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 3. 12. 2016. 14:16

OSMI RAZRED POSJETIO VUKOVAR

Učenici 8. razreda 30.11. i 1.12. posjetili su Vukovar u sklopu projekta koji organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja  kako bi se pobliže upoznali sa stradanjima koje je Vukovar pretrpio za vrijeme Domovinskog rata. Učenici su po dolasku u Vukovar bili na predavanjima „ Domovinski rat“ i Bitka za Vukovar“. Nakon ručka prošetali su centrom grada u pratnji vodiča i posjetili gradski muzej Vukovar smiješen u dvorcu Eltz te novootvoreni muzej Vučedolske kulture. U večernjim satima imali su organizirano druženje s učenicima drugih škola naše županije koje su također toga dana bile u posjetu i uživali u plesu i druženju sa vršnjacima.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 1. 12. 2016. 12:42

U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva 1. prosinca 2016. godine održali smo, Večer matematike

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 1. 12. 2016. 12:25

MLADI PROTIV GLADI

U mjesecu studenom uključili smo se u akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu „Kruh sv. Antuna Varaždin“. Socijalna samoposluga volonterski je projekt Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži koji je organiziran tako da osobe daruju živežne namirnice, higijenske potrepštine i druge potrebne artikle koji se u obliku paketa uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obiteljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 28. 11. 2016. 10:12

OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Učenici i djelatnici škole, u petak, 18. studenoga 2016. obilježili su 25. obljetnicu pada Vukovara, grada heroja. Okupljeni na školskom dvorištu, svečanost obilježavanja započeli su podizanjem hrvatske zastave uz skladbu Vukovar Hrvoja Hegedušića.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 25. 11. 2016. 10:59

OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN DJETETA

U mjesecu studenom svake godine obilježavamo Međunarodni dan djeteta (20.11.). Tom prigodom pedagoginja je u 3. i 4. razredu provela radionicu na temu dječjih prava. Učenici su su upoznali s Konvencijom o pravima djeteta, dječjim pravima koja iz nje proizlaze, te obvezama. Naučili su kako štititi svoja prava na nenasilan način. Crtali su pojedina prava i obveze te smo zajednički zaključili da svoja prava mogu zaštititi jedino na način da ne krše tuđa.

Pedagoginja Valentina Habunek Mrazović

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 25. 11. 2016. 10:02

Rukomet - dječaci 2016. u OŠ Vidovec

Učenici naše škole od 5.do 8. razreda sudjelovali su u sklopu skupine B na natjecanju iz rukometa koje se održalo u Oš Vidovec 18.11.2016. Osvojili su 4.mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 18. 11. 2016. 13:35

UČENICI 1. I 2. RAZREDA POSJETILI OBRTNIČKU KROJAČKU RADIONICU " VALENTINO"

U utorak, 8.studenog, učenici 1. i 2. razreda su zajedno sa svojim učiteljicama posjetili obrtničku krojačku radionicu "Valentino" u vlasništvu obitelji Krznar. Budući da učenici u nastavi prirode i društva uče o zanimanjima ljudi pa tako i o obrtničkim radionicama, iskoristili smo ljubaznost i gostoprimstvo obitelji Krznar te upoznali njihovu obrtničku krojačku radionicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 8. 11. 2016. 12:37

MARTA MILOVEC I OVE GODINE PONIJELA TITULU NAJČITATELJICE NAŠE ŠKOLE

Učenica Marta Milovec sudjelovala je 7. studenoga 2016. na svečanosti dodjele nagrada najčitateljima školskih knjižnica osnovnih i srednjih škola te najvjernijim korisnicima gradskih knjižnica Varaždinske županije. Svečanost je održana u Županijskoj palači u Varaždinu povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 7. 11. 2016. 13:18

“OSMISLI NOVO LICE ČLANSKE ISKAZNICE“

Povodom Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi raspisan je likovni natječaj „Osmisli novo lice članske iskaznice“. Ideja je bila da učenici osmislile i izrade likovni rad koji će od ove školske godine krasiti naslovnicu članske iskaznice naše školske knjižnice. Među svim pristiglim radovima, izabran je rad Klare Ćosić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 6. 11. 2016. 10:14

36. CROATIA CUP U RAKETNOM MODELARSTVU „ČAKOVEC 2016.“

Na letelištu športske zračne luke Pribislavec kraj Čakovca 5. studenog 2016. godine održan je  36. Croatia cup u raketnom modelarstvu za djecu i mladež. Na poziv krovne organizacije HARS – a učenici uključeni u Klub mladih tehničara naše škole, David Mavrić, Filip Bosilj i Lovro Ostroški učenici osmog razreda,  odazvali su se pozivu i ravnopravno se nadmetali sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 5. 11. 2016. 10:37

FUTSAL 2016./2017.

Učenici i učenice naše škole od 5.do 8. razreda sudjelovali su u sklopu skupine B na natjecanju iz nogometa koje se održalo u Oš Vidovec 4.11.2016. Učenici su osvojili 4. mjesto, a učenice 2. mjesto.

                                                                                        Učitelj Zoran Jeftić

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 4. 11. 2016. 11:47

STIGLI SU ROBOTIĆI!

Naša škola je nedavno od Instituta za Razvoj i inovativnost Mladih u Zagrebu dobila na poklon atraktivne didaktičke alate za automatiku i robotiku. Cilj donacije ovog materijala edukacija učenika za automatiku i robotiku.  

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 3. 11. 2016. 12:15

POSJETILI SMO KINO CINESTAR

U ponedjeljak 31. listopada 2016. učenici razredne i predmetne nastave posjetili su kino Cinestar. Učenici razredne nastave gledali su animirani film „Tko se boji vuka još“, a predmetne „Pete i zmaj“ u pratnji svojih učiteljica i učitelja Snježane Martinez, Biserke Lekovar, Vesne Fadige, Ljiljane Pereže, Zorana Jeftića, Sanje Prešnjak, ravnateljice Nataše Fadiga i pedagoginje Valentine Habunek Mrazović.

                                              

Pedagoginja Valentina Habunek Mrazović

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 31. 10. 2016. 12:03

SMOTRA HARS 2016.

Međunarodna smotra raketnog modelarstva HARS – 2016.

Tradicionalno  svake godine sredinom jeseni u Garešnici se održava Međunarodna smotra raketnog modelarstva pod pokroviteljstvom krovne organizacije Hrvatskog astronautičkog raketnog saveza.  Na smotri se po pravilima modelarske struke prezentiraju eksperimentalni modeli raketa i maketa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 29. 10. 2016. 10:11

NAŠI RODITELJI UVIJEK SPREMNI ZA SURADNJU

 I ove godine surađujemo s našim roditeljima. Ovoga puta se na našu molbu odazvao pčelar gosp. Stjepan Mavrić. S puno entuzijazma je razgovarao s učenicima 1. i 2.r. te im prezentirao svoj rad. Kako na satovima prirode i društva učimo o jeseni, promjenama u prirodi, promjenama na biljkama i životinjama, željeli smo saznati što se događa sa pčelama ujesen te kako one prezime. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 27. 10. 2016. 09:24

OBILJEŽILI SMO DANE KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Ove godine smo se odlučili malo više potruditi te „zasukati rukave“. Naime, naši učenici od 1. do 4.r. odlučili su nam pokazati kako i oni znaju svojim ručicama oblikovati tijesto. Tako su učenici oblikovali različite vrste peciva: pletenice, pužiće, perece i klipiće. Ubrzo nakon same pripreme, hodnicima škole počeo se širiti zamaman miris pečenog peciva.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 20. 10. 2016. 10:06

DANI KRUHA U PETOM RAZREDU

U četvrtak, 20. listopada obilježili smo u našem razredu „Dane kruha“ na već trdicionalan način.
Prikupili smo recepte za kruh i kolače po kojima se nekada peklo i odlučili  da ćemo probati
ispeći štrudlu od jabuka – budući da se taj dan obilježava i „Dan jabuka“ -  i kukuruznu zlevku.
U vedroj i opuštenoj atmosfer toga smo jutra zasukali rukave, organizirali se i podijelili poslove te uskoro uživali u rezultatima rada – gotovim i vrlo ukusnim kolačima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 20. 10. 2016. 09:55

MEĐUNARODNI DAN NENASILJA

Svake se godine obilježava 2. listopada na dan rođenja Mahatme Gandija, jednog od vođa pokreta za nezavisnost Indije i začetnika filozofije i strategije nenasilnog otpora. Generalna skupština UN-a je 2007. godine ustanovila obilježavanje Međunarodnog dana kao priliku za “širenje poruke nenasilja”, rezolucijom koja potvrđuje “univerzalnu važnost principa nenasilja”. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 17. 10. 2016. 13:19

KODOVI SIGURNOSTI NA VODI

U utorak 11.10. 2016. predstavnici Spasilačke službe Hrvatskog crvenog križa održali su poučno predavanje i prezentaciju za učenike 3. i 4. razreda. Profesori TZK Ante Sudec i Damir Popović, oba obučeni spasioci, na zorni i primjereni način dočarali su učenicima sve moguće opasnosti kojima se mogu susresti u vodi i njenoj blizini.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 11. 10. 2016. 11:42

SVJETSKI DAN UČITELJA

U srijedu 5. listopada 2016. obilježili smo Svjetski dan učitelja. Na ovaj dan naglašavamo da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za razvoj društva u cjelini te da se profesija učitelja izuzetno cijeni. Ovaj dan proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kad je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 5. 10. 2016. 10:12

DRUŽENJE UČENIKA S BIVŠIM PRIPADNIKOM SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE „RODA“

U četvrtak 22. rujna 2016., povodom obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije u našoj školi organiziran je zajednički sat povijesti za sve učenike predmetne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 27. 9. 2016. 08:26

POSJET PROMETNOG POLICAJCA U PRVOM RAZREDU

Učenike prvog razreda 14. rujna 2016. godine  posjetio je prometni policajac iz Policijske postaje Varaždin. Cilj  posjeta je edukacija djece o pravilnom ponašanju u prometu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 19. 9. 2016. 10:23

PRVAŠIĆI U ŠKOLSKIM KLUPAMA

U ponedjeljak, 5. rujna 2016. šestero prvašića sjelo je u školske klupe naše škole. Diana Bajrić, Ivano Đurin, Dorijan Fotak, Paola Magić, Lidija Oršuš i Jan Šinko, pjesmom, igrom i druženjem, započeli su svoju osmogodišnju odgojno-obrazovnu avanturu kroz koju će ih prve četiri godine voditi njihova učiteljica Snježana Martinez.

Fotogalerija

Tatjana Slunjski

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 9. 2016. 13:09

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE 2016./2017.

Dragi učenici!

Bliži nam se povratak u školske klupe. Nadamo se da ste se dobro odmorili i zabavili, ali i ponovno zaželjeli svojih školskih prijatelja i učitelja.

U školskoj godini 2016./2017. želimo vam puno novih spoznaja i vještina, a time i puno dobrih ocjena i osmjeha na licima vaših roditelja. Budite znatiželjni, pitajte, družite se i istražujte.

Osobitu dobrodošlicu želimo učenicima koji kreću u prvi razred, jer za njih ova školska godina znači početak novog razdoblja u životu. Želimo da im torbe ne budu preteške i da se ugodno osjećaju u novoj sredini. Svi zajedno nastojati ćemo da im ovo razdoblje ostane u najljepšem sjećanju.

Pozivamo roditelje/staratelje da doprate svoje đake–prvake u ponedjeljak, 5. rujna, u 8 sati jer će prvi sat biti ujedno i prvi roditeljski sastanak.

Svim učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima i osoblju škole želimo puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Veselimo se novom početku!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 30. 8. 2016. 10:15

OBAVIJEST O PODJELI UDŽBENIKA UČENICIMA UKLJUČENIMA U SUSTAV RAZMJENE UDŽBENIKA

Dragi učenici i cijenjeni roditelji,

obavještavamo vas da će u ponedjeljak 5. rujna 2016., prvog nastavnog dana, učenici uključeni u sustav razmjene udžbenika preuzeti svoje udžbenike na satu razrednika. Udžbenici će po učionicama biti posloženi u komplete za pojedinog učenika.

Važno je da svi učenici sa sobom donesu svoje školske torbe u kojima će udžbenike nositi kućama.                                                                               

Veselimo se početku nove školske godine!

            Uprava OŠ Beletinec

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 30. 8. 2016. 09:42

Pravilnik o kriterijima o izricanju pedagoških mjera Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu je Pravilnik o kriterijima o izricanju pedagoških mjera te apeliramo na Vas da ga zajedno sa djecom dobro proučite. S Pravilnikom su djeca bila upoznata na satu razrednika, a roditelji na prvom roditeljskom sastanku.

Na stranicama naše škole nalazi se i Kućni red OŠ Beletinec (kartica Dokumenti škole).

Ravnateljica

Nataša Fadiga, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 10. 2015. 14:43
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Web stranice


Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 24424
Ovaj mjesec: 587
Danas: 13
preskoči na navigaciju