preskoči na sadržaj
vijesti

EVO NAS PONOVO U NAŠIM KLUPAMA! Vijest ima dokument u privitku

Ove godine smo bogatiji za 5 novih đaka – 5 naših prvašića.

Prvi dan je bio sigurno najuzbudljiviji, ali vjerujem i zanimljiv uz pregršt igre, smijeha i veselja.

I naši roditelji su toga dana odradili svoj dio obaveza.

No, ni ostali dani nam nisu dosadni. Učimo globalno čitati rečenice, rastavljati riječi na glasove, crtati i pisati crte, učimo  pravilno sjediti, pozdravljati, urediti svoj radni prostor, snalazimo se u prostoru, rado vježbamo u sportskoj dvorani… i još puno, puno toga!

                                                                        Snježana Martinez

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 9. 2018. 09:47

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku ove poruke nalaze se popisi udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu 2018./2019. Za roditelje učenika koji nisu uključeni u sustav razmjene udžbenika pripremljen je cjelovit popis udžbenika i radnih bilježnica budući da oni sve nabavljaju sami. Roditelji učenika uključenih u sustav razmjene udžbenika nabavljaju radne bilježnice i potrebne radne materijale. Popisi se nalaze u privitku i možete ih preuzeti.

Napominjemo da su učiteljice razredne nastave dogovorile s roditeljima da za učenike od 1. do 4. razreda, roditelji sami nabavljaju nastavne listiće iz matematike  ili zbirku zadataka iz matematike, a ne nabavljaju mape za likovnu kulturu.

Roditelji učenika od 5. do 8. razreda ne nabavljaju sami likovne mape već će to za sve učenike ići preko Škole i ne nabavljaju radne bilježnice iz informatike budući da je tako dogovoreno s učiteljem iz informatike i one su maknute s popisa.  

Cjelovit popis svih udžbenika i radnih materijala za novu školsku godinu možete pronaći i na informativnom panou na ulazu u školsko dvorište.

Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo ugodne i vesele ljetne praznike!

                                                                               Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 9. 7. 2018. 12:30

IGRA, PLES, DRUŽENJE - UZ DAN ŠKOLE

Vruće jutro! Uzbuđeni mladi pješaci jedva čekaju polazak u Slugovine gdje se  04.06.2018. slavio Dan naše škole.

„Naoružani“ dobrom voljom i raspoloženjem, s bocama vode u rukama i ruksacima na leđima, učenici i njihovi učitelji pješačili su nekoliko kilometara do velikog dječjeg igrališta i manjeg sportskog terena u sjenovitim i zelenim obližnjim Slugovinama.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 29. 6. 2018. 10:27

TERENSKA NASTAVA MOTOVUN-OPATIJA Vijest ima dokument u privitku

Polazak je bio u 6.30  ispred škole. Vožnja autocestom u pravcu Zagreba, Karlovca, Gorskog kotara, tunela Učka te dalje prema unutrašnjosti Istre do  Motovuna. Putem smo slušali o prirodnim obilježjima te o važnijim naseljima od strane vodiča. Oko 11.30 nakon dva zaustavljanja stigli smo ispod motovunskog brda.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 20. 6. 2018. 08:48

PROJEKT "PLASTČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA" Vijest ima dokument u privitku

U današnje vrijeme se stavlja velik naglasak na potrebu razvrstavanja i recikliranja otpada, a ako u to još uključimo i humanitarni karakter, ostvarili smo dvostruku dobit. Tako je i ove godine naša škola sudjelovala u humanitarnoj akciji  „Plastičnim čepovima do skupih lijekova” − projektu koji je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca. Prikupljanjem čepova od PET i tetrapak ambalaže udruga dobiva novac za kupnju skupih lijekova za liječenje malignih bolesti koje nisu na listi HZZO-a, a potrebni su toj skupini oboljelih. Učenici su pokazali velik interes i spremnost da pomognu drugima te prikupili preko 70 kilograma čepova, koje smo donirali udruzi te tako čepove pretvorili u lijekove. S obzirom na velik odaziv učenika i njihovih roditelja u provedbi projekta, čepove ćemo sakupljati i sljedeće školske godine. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 6. 2018. 13:06

DRAG RACE BELETINEC 2018. Vijest ima dokument u privitku

U Beletincu 12. 06. 18. u sklopu terenske nastave na igralištu iza DVD-a Beletinec–Krušljevec učenici su mogli vidjeti vatrogasnu opremu i gledati vatrogasce na djelu kako gase vatru. Također je na igralištu bio postavljen poligon sa automobilima JUNICAR u sklopu nacionalnog programa i sigurnosti cestovnog prometa, gdje su učenici mogli iz prve ruke vidjeti kako funkcionira promet i prometne zakone koje moraju poštivati. Naravno učenici naše škole okušali su se i u drag raceu, te su na crtu izašli Borna Ptiček i Filip Kefelja te „opalili po gasu“, projurivši velikom brzinom kroz ciljnu liniju titulu najbržeg učenika OŠ Beletinec uzeo je Borna Ptiček ostavivši svojeg prijatelja Filipa u oblaku dima.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 6. 2018. 09:44

JUMICAR

Dana, 12.6.2018. u našoj školi održan je „Program prometne kulture za najmlađe“ u organizaciji Jumicara u sklopu preventivnog programa sigurnosti u cestovnom prometu. Sudjelovali su svi učenici od 2. do 4. r. naše škole. Njima su se pridružili i učenici 2. r. iz  susjedne škole Vladimir Nazor iz Svetog Ilije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 6. 2018. 09:22

UČENICI 3.RAZREDA UPOZNALI KULTURNO-POVIJESNE SPOMENIKE GRADA VARAŽDINA

U utorak, 5. lipnja su učenici 3. razreda  proveli zanimljivo i ugodno jutro u Varaždinu, upoznavajući kulturno-povijesne spomenike  grada. Kulturno–povijesne spomenike grada Varaždina učenici su upoznali u okviru sadržaja prirode i društva, a ovom prilikom su ih mogli zorno promatrati te povezati svoje teoretsko znanje sa stvarnošću što je i jedan od najvažnijih zadataka terenske nastave. Tog  jutra su učenici uživali promatrajući  čarobni svijet kukaca u Entomološkom odjelu Gradskog muzeja Varaždin koji je smješten u palači Herzer te stalni postav Muzeja Stari grad. Na kraju je ostalo malo vremena i za sladoled koji su učenici pojeli odmarajući  se na klupicama ispred katedrale.  

                          Biserka  Leskovar

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 5. 6. 2018. 11:41

TERENSKA NASTAVA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE U SVETOM MARTINU NA MURI

Na terensku nastavu smo krenuli 28.5.2018. u jutarnjim satima autobusom koji je bio rezerviran samo za nas malene iz OŠ Beletinec. Laganim tempom provezli smo se kroz naš zavičaj, uočili brežuljke, ravnicu u kojoj je smješteno naše županijsko središte Varaždin, prešli smo rijeku Dravu i ušli u Međimursku županiju. U vedroj atmosferi nastavili smo put do Martina na Muri. Tu nas je dočekao naš vodič te ujedno i vozač Turističkog vlaka. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 30. 5. 2018. 12:33

MEĐUNARODNO MATEMATIČKO NATJECANJE "KLOKAN BEZ GRANICA" 2018. Vijest ima dokument u privitku

22. ožujka 2018. godine u 12 sati i 30 minuta, u našoj školi održano je natjecanje "Klokan bez granica".

Sudjelovalo je devetero učenika viših razreda.

 Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju, nadamo se da su se zabavili i nešto novo naučili pripremajući se i rješavajući zadatke.

Čestitamo Tamari Kefelja, učenici 5.-og razreda koja je prema broju postignutih  bodova u svojoj kategoriji, ušla u 10% najbolje plasiranih učenika u cijeloj Hrvatskoj. Tim povodom dobila je na poklon zbirku zadataka s natjecanja i kišnu kabanicu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 29. 5. 2018. 10:09

ČITAMO MI U OBITELJI SVI

Projekt Čitamo mi u obitelji svi priveden je kraju. U ovogodišnjoj torbi koju su učenici nosili kući moglo se naći različitih naslova i različite tematike i za učenike, ali i za roditelje. Svaki učenik trećeg razreda ponio je torbu punu knjiga svojoj kući i sa roditeljima prolistao i pročitao knjige. Ovim projektom skrećemo pažnju roditeljima koliko je zapravo dobro biti uzor u čitanju svojoj djeci i koliko zapravo djeca u toj dobi oponašanjem okoline dobivaju pozitivne navike u ovom slučaju čitalačke. Jačanjem kućne zajednice i druženja djece sa roditeljima uz listanje knjiga i provođenja večernjih sati u druženju, a ne gledanju često nekvalitetnog televizijskog  programa, skrenuli smo pažnju i ove godine roditeljima da i kada torbu sa knjigama njihovo dijete vrati u školu da tu nije kraj njihovom druženju, te da posude u knjižnici knjige i da nastave druženje sa svojom djecom.

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 24. 5. 2018. 08:41

ZDRAV ZA PET Vijest ima dokument u privitku

U sklopu školskog preventivnog programa i projekta „Zdrav za 5“ učenici osmoga razreda slušali su predavanje o alkoholu i drugim ovisnostima, koje je  održao policijski službenik za prevenciju Siniša Lah iz Policijske uprave varaždinske.

 

Cilj predavanja je informirati učenike o štetnosti konzumiranja alkohola i drugih sredstava ovisnosti te ih upozoriti na posljedice rizičnih ponašanja. Učenici su pažljivo pratili predavanje. Čuli su važne informacije i savjete koji im mogu koristiti u donošenju ispravnih odluka vezanih uz korištenje alkohola.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 23. 5. 2018. 14:41

VATROGASNA VJEŽBA U OŠ BELETINEC

U petak, 18. 05. točno u 12, uz gromki zvuk sirena u naše školsko dvorište stigli su vatrogasci DVD-a Beletinec-Krušljevec. Na sveopće veselje učenika vatrogasci su brzo krenuli na posao vježbe gašenja požara. Vatrogasni šmrkovi prskali su na sve strane i ubrzo je vježba bila gotova. Učenici su imali priliku razgledati vatrogasno vozilo i svu opremu na njemu. Kada je vježba i razgledavanje vatrogasne opreme završilo, vatrogasci su nas napustili, učenici su se vratili natrag u svoje učionice, a na dvorištu ostali su čisti automobili našeg kolektiva.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 18. 5. 2018. 13:22

MALA ŠKOLA S VELIKIM SRCEM NA DANU OTVORENIH VRATA

Učitelji i učenici OŠ Beletinec posebnim su programom  tradicionalno, 16.05.2018., roditelje i učenike razveselili s Danom otvorenih vrata.

Svi zainteresirani mogli su se upoznati s radom učitelja i učenika iz mnogih školskih područja. Nakon kratkoga programa školskoga zbora i uvodne riječi ravnateljice gospođe Nataše Fadiga, gostima, roditeljima, učiteljima i učenicima obratili su se dožupan gospodin Paljak i načelnik općine Sveti Ilija gospodin Bosilj.

                                

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 16. 5. 2018. 09:19

NAGRAĐENI „ŠTO MALCI ZNAJU“

Da vrijedi marljivo raditi, dokazala je kreativna i mala filmska ekipa OŠ Beletinec. Naime 11.05.2018. skupina filmaša, koju čine Sven Brlek, Damjan Hamelec i Tin Puškadija, učenici 6. razreda, s mentoricom Suzanom Đurasek Divjak, sudjelovala je na Internacionalnom filmskom festivalu FIFES 6, u organizaciji FFVAL-a , a pod medijskim pokroviteljstvom Hrvatske televizije, Hrvatskoga radija, Hrvatskoga filmskoga saveza i drugih.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 5. 2018. 13:25

POSJET ŽUPANIJI

U srijedu 9. 5. OŠ Beletinec imala je zakazani posjet Županiji. Učenici naše škole bili su pozvani iz razloga što svojim djelovanjem i aktivnošću pokazuju veliku dozu humanog ponašanja i suosjećanja prema onima kojima je to najpotrebnije. Sakupljanjem novca u projektu Vita i prijatelji  pokazali su koliko bez obzira što su djeca, koliko su zapravo veliki ljudi. Uz njihov humani rad na djelu i još mnogo aktivnosti koje učenici obavljaju, Županija je odlučila pozvati učenike kako bi im čestitala i na taj način pokazala koliko je to što rade velika i važna stvar cijeloj zajednici u kojoj žive.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 9. 5. 2018. 15:12

EKO AKCIJA

U sklopu eko akcije, učenici osmog razreda zajedno sa svojim učiteljima  u ponedjeljak 30.travnja 2018. godine očistili su i uredili okoliš škole. Pokupili su sitne papiriće, pomeli ispred ulaza te pograbljali travu i pokupili granje. Osmašima se priključila i grupa Cvjetići koji su  u kamenjar i žarnjere zasadili cvijeće tako da je sada prostor oko škole ponovno lijepo uređen.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 30. 4. 2018. 09:50

PLANINARI POSJETILI IVANŠČICU

Naši mladi planinari posjetili su ljepoticu Hrvatskog zagorja - Ivanščicu. Krenuli smo u 8:30 sati ispred Oš Beletinec te se vozili do Prigorca-Mrzljaka. Nakon odmora, u 09:15 sati krenuli smo stazom Mrzljak prema planinarskom domu koja je trajala 2,30 sata s usputnim stankama za odmor, kraćim predavanjima o kretanju po planinarskim oznakama i planinarskoj opremi, svladavanju strmijih uspona te čitanju priče M. Kušeca o Ivančici.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 30. 4. 2018. 08:31

SAKUPLJANJE I ODVOZ PAPIRA MOŽE BITI KORISNO

DM je uputio poziv školama na uključenje u Akciju Zeleni korak, akciju prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama, na što se i ove školske godine Osnovna škola Beletinec rado uključila.

Učenici i djelatnici škole tijekom zadanih mjeseci donosili su u Školu stari papir koji su skladištili sve dok djelatnik poduzeća DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o nije došao po njega i vagnuo ga.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 26. 4. 2018. 13:45

SLAVEĆI DAN NAŠEG PLANETA

Torta, moda, edukacija, planinarenje samo su neke od aktivnosti kojima smo ove godine na veoma maštovit način obilježili Dan planeta Zemlje. Inspiracija za ovogodišnje obilježavanje bilo je cvijeće i ugrožene životinje. Učiteljica geografije zajedno sa ostalim učiteljima razradila je radionice i igre kojima smo okupirali i educirali naše učenike. Kako je bilo jako mnogo aktivnosti podijelili smo ih na više dana. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 26. 4. 2018. 12:45

NOĆ KNJIGE U OŠ BELETINEC: AVATAR

Povodom već tradicionalne Noći knjige u knjižnicu su 24.04.18. pristigli gosti sa drugog planeta, točnije u posjet stigli su nam sa planeta Pandora žitelji pod imenom Na'vi. Četiri malena žitelja pridružila su nam se i pomogla knjižničaru da prezentiramo našim učenicima njihovu kulturu i planet sa kojeg dolaze. U sklopu druženja gledali smo film Avatar, te čitali priručnik za preživljavanje na planetu Pandora, Jamesa Camerona. Gledanjem filma učenici su upoznavali različite životinje i bića koja žive na tom čudnovatom planetu, te su u sklopu radionice izrađivali motive i ukrašavali ih različitim materijalima koje su učenici dobili sa zadatkom da izrade najljepše biće sa planeta Pandore.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 24. 4. 2018. 13:00

"OSCAR" NA NAŠ NAČIN

 „Ponekad nas može samo jedna dobra filmska rečenica može nadahnuti i odvesti na nezaboravno i nostalgično putovanje. Život se kreće jako brzo. Ako se s vremena na vrijeme ne zaustavimo i ne pogledamo oko sebe, mogli bismo propustiti dobar film.“                                                   

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 10. 4. 2018. 10:32

MEĐUNARODNI DAN ZDRAVLJA

Povodom Međunarodnog dana zdravlja, učenici sedmog razreda izrađivali su plakate na kojima su prikazali kako oni gledaju na zdravlje i zdrav život. Učenici na jednom plakatu prikazuju skladan zdrav život, dok na drugom plakatu prikazuju sve poroke koji nas uništavaju i truju naše zdravlje. Plakate smo izrađivali u prostorijama knjižnice, te su učenici došli do zaključka kako je zdrav život bez droge i alkohola, ali i bez brze hrane zapravo njihov put koji oni biraju i upućuju sve svoje vršnjake da ne skreću u mrak poroka i nezdravog života.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 7. 4. 2018. 13:10

UČENICI I NJIHOVI RODITELJI POKAZALI OPET VELIKO SRCE Vijest ima dokument u privitku

Već duži niz godina naša škola sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama. U ovo korizmeno vrijeme održali smo humanitarnu akciju u koju su se sa radošću i oduševljenjem uključili učenici i djelatnici naše škole. Cilj akcije bio je prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za potrebe korisnika Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna Varaždin“. Ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji djeca su se odmah odazvala te u suradnji s roditeljima svojim doprinosom potpomognula da i oni najugroženiji iz našeg društva mogu imati lijepe i sretne uskrsne  blagdane. Na poseban način zahvaljujemo poduzeću „Geobim“ d.o.o iz Beletinca koja se također priključila akciji te donirala velik broj namirnica i higijenskih potrepština.

Zahvaljujemo od srca svima! Sretan i blagoslovljen Uskrs!

                                                                              Goran Car

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 28. 3. 2018. 13:35

UČENICI 7. I 8. RAZREDA OŠ BELETINEC USPJEŠNO SVLADALI OSNOVE PRVE POMOĆI

Učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Beletinec su 28. ožujka sudjelovali u edukativnom predavanju i radionici o Hitnoj medicinskoj službi. Predavanje su proveli djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije pod vodstvom glavnog tehničara Hitne medicine Zorana Žeželja. Tom su prilikom učenici saznali sve o Hitnoj medicinskoj službi, njihovim poslovima, zašto ih se i kada zove te, ono najvažnije, kako pravilno pružiti prvu pomoć unesrećenoj osobi – kako se izvodi reanimacija, čemu ona služi, kako postupati s osobom koja je bez svijesti i sa osobom koja je u svjesnom stanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 28. 3. 2018. 13:33

ŠKOLA PROSLAVILA 90. ROĐENDAN Vijest ima dokument u privitku

U petak, 2. lipnja 2017. naša je škola proslavila 90 godina svoga postojanja. Na svečanoj priredbi u sportskoj dvorani okupili su se brojni uzvanici, bivši učenici i djelatnici škole, roditelji i mještani. 

Sve prisutne pozdravio je gospodin Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport Varaždinske županije. Raznovrstan program priredbe pripremili su mali folkloraši i recitatori, pjevački zbor i tamburaši te dramska družina predmetne nastave. Osim na hrvatskom jeziku, učenici su recitirali i glumili i na njemačkom jeziku. Ravnateljica škole, gospođa Nataša Fadiga u svom je govoru naglasila da je znanje učenika garancija budućnosti OŠ Beletinec te je učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim i županijskim natjecanjima svečano uručila knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 3. 7. 2017. 09:11

Pravilnik o kriterijima o izricanju pedagoških mjera Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu je Pravilnik o kriterijima o izricanju pedagoških mjera te apeliramo na Vas da ga zajedno sa djecom dobro proučite. S Pravilnikom su djeca bila upoznata na satu razrednika, a roditelji na prvom roditeljskom sastanku.

Na stranicama naše škole nalazi se i Kućni red OŠ Beletinec (kartica Dokumenti škole).

Ravnateljica

Nataša Fadiga, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 10. 2015. 14:43
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Web stranice


Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 40007
Ovaj mjesec: 819
preskoči na navigaciju