preskoči na sadržaj
vijesti

ZDRAVLJE U BOJAMA Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak, 22.11.18.  su učenici 4.razreda prisustvovali radionici projekta

ZDRAVLJE JE U BOJAMA  koji vodi Karmen Kokot, dipl.ing.preh.tehn.- prof.savjetnik koja je ujedno i autorica projekta te nastavnica na Graditeljskoj,  prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu.

Projekt je usmjeren na poticanje pravilnih prehrambenih navika djece u osnovnim školama radi sprečavanja rizičnih čimbenika za zdravlje, a to su prekomjerna težina i pretilost u dječjoj dobi koji u odrasloj dobi dovode do razvoja kroničnih bolesti kao što su dijabetes tipa II i bolesti krvožilnog sustava .

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 22. 11. 2018. 12:35

DODJELA PRIZNANJA NAJBOLJIM ČITAČIMA Vijest ima dokument u privitku

U petak 9.11. u Županijskoj svečanoj dvorani u Varaždinu, dodijeljena su priznanja najboljim čitačima osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. Ove godine OŠ Beletinec u Varaždin krenula je sa naša dva učenika i to sa Gabrijelom Čohom, učenikom iz drugog razreda, te već tradicionalno sa Martom Milovec učenicom petog razreda kojoj je ovo već peto priznanje u nizu. Uz svečani ambijenat i prigodne riječi gradskih i županijskih čelnih ljudi, te uz knjige kao poklon najboljim čitačima zaključena je svečanost. Nakon svečanosti uslijedila je užina kako bi se učenici okrijepili, a nakon okrijepe energiju potrošili smo šetnjom našim dragim gradom i naravno svratili na kolače.

Ivan Vincek

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 9. 11. 2018. 14:00

MJESEC KNJIGE Vijest ima dokument u privitku

Povodom mjeseca knjige, sa učenicima petih i šestih razreda uputili smo se u Varaždin u posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović. Na kraju školskog dana učenici su iskoristili lijepo vrijeme i prošetali gradom, te posjetili knjižnicu za odrasle i dječji odjel koji je smješten u prostorijama Vile Bedeković. Uz stručnu pratnju, učenici su dobili sve potrebne informacije kako se postaje članom i što sve nudi knjižnica u Varaždinu za razliku od knjižnice u njihovoj školi. Malo smo prošli kroz povijest i razvoj knjižnice, te smo obišli spremišta i vidjeli gdje i koliko zapravo knjiga posjeduje jedna takva velika knjižnica. Na kraju našeg kratkog izleta, otišli smo u Gradsku sportsku dvoranu Varaždin, te u opuštenom okruženju prošetali prostorijama dvorane gdje se nerijetko piše povijest hrvatskog, ali i svjetskog sporta.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 22. 10. 2018. 14:06

DANI KRUHA - DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE Vijest ima dokument u privitku

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada. Obilježavanje pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se i  na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode.

U školskim prostorima postavili smo izložbu plodova zemlje našeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja te šumskih plodova. Izložbu je postavila učiteljica povijesti Ines Toma, a pritom su joj pomogli učenici koji su sve to donijeli iz svojih domova i vrtova.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 19. 10. 2018. 13:47

NASTAVLJA SE SURADNJA OŠ BELETINEC I GRADITELJSKE, PRIRODOSLOVNE I RUDARSKE ŠKOLE VARAŽDIN Vijest ima dokument u privitku

 Nastavlja se suradnja OŠ Beletinec i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin. Proteklog je tjedna, prof. Lidija Vrbanić, zajedno sa svoja tri  učenika drugog razreda smjera prehrambeni tehničar od kojih je jedan bivši učenik škole domaćina, odradila radionicu pripreme juhe od zelenih tikvica i butternut tikve. Radionica se odvijala u sklopu nastave domaćinstva uz prisustvo učiteljice Snježane Martinez (mješoviti uzrast, 2.-8. razred) te se izvrsno nadovezala na obilježavanje Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje u školi domaćinu. Četrnaestero učenika je pralo, gulilo, rezalo, sjeckalo, miješalo i naravno kušalo ono što se skuhalo. Blagi, ali ipak opojni miris kuhanih juha proširio se hodnikom te pozvao i ostale učenike da se pridruže kušanju juha. Na taj način su  svi učenici OŠ Beletinec upoznali  jednostavnost pripreme juha, ali i njihovu važnost i  hranjivost.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 10. 2018. 08:10

SEDMAŠI PRIPREMALI RIŽOTO S TIKVICAMA Vijest ima dokument u privitku

Povodom „Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ učenici 7.razreda i njihova razrednica odlučili su se okušati u pripremi ukusnog rižota s tikvicama. Obukli su svoje pregače, oprali ruke i krenuli na posao.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 11. 10. 2018. 08:21

MAĐIONIČARSKA PREDSTAVA U OŠ BELETINEC

Smijeh, veselje i radost ispunila je našu školu, jer smo ugostili Luku Vidovića, koji je svojim trikovima učinio ovaj jedan od posljednjih sunčanih jesenjih dana još vedrijim i ljepšim. U performans koji je izvodio Luka uključena su bila i djeca koja su uz puno čuđenja i smijeha sudjelovala u svakom triku i pratili predstavu do samog kraja u nadi da postoji još koji trik te da druženje sa poznatim mađioničarom još nije gotovo. Kako poslovica kaže sve što je lijepo kratko traje, tako da smo tog magičnog prvog listopada uz smijeh ispratili Luku u nadi da ćemo u skorije vrijeme pronaći još kojeg pozitivca koji će nam učiniti radne i učeničke dane vedrijim i veselijim.

                                                             Ivan Vincek

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 1. 10. 2018. 15:57

DANAS JEDEM RIBU Vijest ima dokument u privitku

I naši su prvašići postali dio projekta „Danas jedem ribu“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.

Naime, u petak 28.9.2018. u našu su školu stigli paketići od konzerve jadranske srdele u maslinovom ulju, paštete od srdele i slikovnice „Danas jedemo ribu“. Cilj ovog projekta je podići svijest o važnosti konzumiranja proizvoda ribarstva i akvakulture. U prehranu školske djece bi trebalo uvesti više ribe, kako u školama tako i u obiteljskim domovima. Dobre navike se stvaraju u najranijoj dobi.

                                                                                   Učiteljica Snježana Martinez

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 28. 9. 2018. 15:50

PLANINARI OŠ BELETINEC NA ZAVIŽANU

Mali planinari Sekcije Čevo naše škole u suradnji sa osnovnom školom Tužno, prošlog su vikenda posjetili Sjeverni Velebit. Polazak je bio u 6.00 h ispred OŠ Tužno, 6.10 h ispred PŠ Črešnjevo te u 6.25 h ispred OŠ Beletinec. Slijedila je vožnja relacijom preko Novog Marofa, Zagreba, Karlovca i Otočca, sa stajanjem na odmorištu Draganić, do prve destinacije Kutereva u koje smo stigli oko 9.30 h. U Kuterevu smo posjetili utočište mladih medvjeda te je obilazak trajao oko 1 h. Nakon toga slijedila je vožnja do Krasna i posjet Kući Velebita. Obilazak muzeja također je trajao oko 1 h. Prije odlaska na Zavižan vrijeme je iskorišteno za odmor i okrepu. Dolazak na parkiralište na Zavižanu bio je oko 14 h. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 22. 9. 2018. 16:12

ORIJENTACIJA U PROSTORU Vijest ima dokument u privitku

Da bismo obrađeno i naučeno gradivo vezano  uz orijentaciju u prostoru bolje usvojili i razumjeli, krenuli smo na terensku nastavu. Ponijeli smo i kompas za točnije i sigurnije snalaženje. Pošto je bio lijep sunčan dan, najprije smo strane svijeta odredili pomoću Sunca, a potom smo utvrdili kompasom. Odredili smo si odredište, smjer kretanja i krenuli u laganu šetnju. Putem smo pratili kako mijenjamo smjer kretanja prema stranama svijeta. Kada smo došli do odredišta koje je bila jedna uzvisina, utvrdili smo vidokrug i zaključili kako je ovaj veći od onog u dvorištu škole. Osim orijentacije po Suncu i kompasu, naučili smo kako se orijentirati u šumi po godovima panja. Naravno da su se toj avanturi pridružili i učenici 1.r.

                                                                            Učiteljica Snježana Martinez  

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 9. 2018. 15:54

EVO NAS PONOVO U NAŠIM KLUPAMA! Vijest ima dokument u privitku

Ove godine smo bogatiji za 5 novih đaka – 5 naših prvašića.

Prvi dan je bio sigurno najuzbudljiviji, ali vjerujem i zanimljiv uz pregršt igre, smijeha i veselja.

I naši roditelji su toga dana odradili svoj dio obaveza.

No, ni ostali dani nam nisu dosadni. Učimo globalno čitati rečenice, rastavljati riječi na glasove, crtati i pisati crte, učimo  pravilno sjediti, pozdravljati, urediti svoj radni prostor, snalazimo se u prostoru, rado vježbamo u sportskoj dvorani… i još puno, puno toga!

                                                                        Snježana Martinez

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 9. 2018. 09:47

PROMETNI POLICAJAC I PREDSTAVNICA CRVENOG KRIŽA U POSJETU 1. I 3. RAZREDU

     

Kao i svake školske godine, tako je i ove stigao u posjetu rado viđen gost  prometni policajac.

Svojim predavanjem je veoma zainteresirao sve učenike u našem razredu.  U razgovoru i druženju s njim učenici su ponovili i utvrdili kako se moraju ponašati na cesti i u prometu, gdje i kako prelaziti cestu, gdje se smiju igrati, a gdje ne smiju…

Nakon toga, predstavnica Crvenoga križa je imala jednu malu demonstraciju gdje je učenike upoznala sa sadržajem kutije prve pomoći te kako upotrijebiti zavoje , flastere i ostali materijal koji se nalazi u njoj.

Učenici su se razveselili prigodnim poklonom - slikovnicom. Čitajući slikovnicu, još mogu dodatno utvrditi naučeno i tako biti sigurniji na  prometnicama putem do škole.

                                                                                  Učiteljica Snježana Martinez

 Fotogalerija                         

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 11. 9. 2018. 15:43

ŠKOLA PROSLAVILA 90. ROĐENDAN Vijest ima dokument u privitku

U petak, 2. lipnja 2017. naša je škola proslavila 90 godina svoga postojanja. Na svečanoj priredbi u sportskoj dvorani okupili su se brojni uzvanici, bivši učenici i djelatnici škole, roditelji i mještani. 

Sve prisutne pozdravio je gospodin Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport Varaždinske županije. Raznovrstan program priredbe pripremili su mali folkloraši i recitatori, pjevački zbor i tamburaši te dramska družina predmetne nastave. Osim na hrvatskom jeziku, učenici su recitirali i glumili i na njemačkom jeziku. Ravnateljica škole, gospođa Nataša Fadiga u svom je govoru naglasila da je znanje učenika garancija budućnosti OŠ Beletinec te je učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim i županijskim natjecanjima svečano uručila knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 3. 7. 2017. 09:11

Pravilnik o kriterijima o izricanju pedagoških mjera Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu je Pravilnik o kriterijima o izricanju pedagoških mjera te apeliramo na Vas da ga zajedno sa djecom dobro proučite. S Pravilnikom su djeca bila upoznata na satu razrednika, a roditelji na prvom roditeljskom sastanku.

Na stranicama naše škole nalazi se i Kućni red OŠ Beletinec (kartica Dokumenti škole).

Ravnateljica

Nataša Fadiga, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 10. 2015. 14:43

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku ove poruke nalaze se popisi udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu 2018./2019. Za roditelje učenika koji nisu uključeni u sustav razmjene udžbenika pripremljen je cjelovit popis udžbenika i radnih bilježnica budući da oni sve nabavljaju sami. Roditelji učenika uključenih u sustav razmjene udžbenika nabavljaju radne bilježnice i potrebne radne materijale. Popisi se nalaze u privitku i možete ih preuzeti.

Napominjemo da su učiteljice razredne nastave dogovorile s roditeljima da za učenike od 1. do 4. razreda, roditelji sami nabavljaju nastavne listiće iz matematike  ili zbirku zadataka iz matematike, a ne nabavljaju mape za likovnu kulturu.

Roditelji učenika od 5. do 8. razreda ne nabavljaju sami likovne mape već će to za sve učenike ići preko Škole i ne nabavljaju radne bilježnice iz informatike budući da je tako dogovoreno s učiteljem iz informatike i one su maknute s popisa.  

Cjelovit popis svih udžbenika i radnih materijala za novu školsku godinu možete pronaći i na informativnom panou na ulazu u školsko dvorište.

Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo ugodne i vesele ljetne praznike!

                                                                               Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 9. 7. 2018. 12:30
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Web stranice


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 42640
Ovaj mjesec: 373
Danas: 8
preskoči na navigaciju