preskoči na sadržaj

Osnovna škola Beletinec

 > Naslovnica
vijesti

EUROPSKI DAN ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Autor: Dragan Sačer, 28. 1. 2022. 09:48

U svrhu podizanja svijesti javnosti o temeljnom ljudskom pravu – pravu na zaštitu osobnih podataka i privatnosti, Vijeće Europe je, uz potporu Europske komisije, 2006. godine proglasilo 28. siječanj Europskim danom zaštite podataka, koji se u svijetu još naziva i Dan privatnosti.

 

 [više]

SVJETSKI DAN KOKICA U PRODUŽENOM BORAVKU

Autor: Dragan Sačer, 20. 1. 2022. 11:49

19.1. se diljem svijeta obilježava Svjetski dan kokica te se time odaje počast najstarijoj i najpopularnijoj grickalici na svijetu. Ovaj hrskav dan su u našoj školi obilježili učenici produženog boravka. Učili su o povijesti kukuruza, saznali zanimljivosti o kokicama, načinu pripremanja te kako razlikovati zdrave od nezdravih i to sve uz grickanje svježe ispečenih kokica. 

 [više]

TULUM S(L)OVA U PRODUŽENOM BORAVKU

Autor: Dragan Sačer, 30. 12. 2021. 08:41

 
 
Tulum s(l)ova je projekt namijenjen poticanju čitanja iz užitka te se svake godine istovremeno odvija u knjižnicama diljem Republike Hrvatske. 
 
Zbog specifičnosti situacije i epidemioloških razloga Tulum s(l)ova se nekoliko puta odgađao u našoj školi te je najprije bio organiziran za učenike viših razreda, a naknadno se posebno realizirao za učenike produženog boravka. 
 
 
 [više]

IZLOŽBA BOŽIĆNIH ČESTITKI - AUSSTELLUNG VON WEIHNACHTSKARTEN

Autor: Dragan Sačer, 23. 12. 2021. 14:54


Učenici od 1. do 4. razreda izradili su predivne božićne čestitke na satovima njemačkog jezika te u njih napisali lijepe želje svojim najmilijima.
U školskoj knjižnici napravili smo malu izložbu njihovih radova koju su svi učenici tijekom ovoga tjedna razgledali.
Na poveznici se nalazi videosnimka izložbe, a prekrasne čestitke sigurno će vas oduševiti.


                                                           Učiteljica njemačkog jezika Ljiljana Pereža

 [više]

BOŽIĆ U OŠ BELETINEC

Autor: Dragan Sačer, 22. 12. 2021. 21:54

Prethodnih godina u ovo doba, pripremali smo se za nadolazeće blagdane i održavali u školi božićnu priredbu. Međutim, ove godine donosimo vam dašak božićnog ugođaja naše škole na virtualan način.

Pozivamo vas na virtualnu priredbu i želimo svim žiteljima sretan Božić i svako dobro u novoj 2022. godini!

Dašak božićnog ugoađaja možete pogledati na sljedećej poveznici.

Učenici i djelatnici Osnovne škole Beletinec

 [više]

„ FROHE WEIHNACHTEN 2021“ - DIGITALNA KNJIGA

Autor: Dragan Sačer, 22. 12. 2021. 21:49


Tijekom prosinca učenici od 1. do 8. razreda su na satovima njemačkog jezika provodili aktivnosti na temu Weihnachten ( Božić ) : razgovarali smo o Božiću, ponovili već naučeni i usvojili novi vokabular vezan uz temu, prisjetili smo se svih običaja i tradicija vezanih uz nadolazeći blagdan i usporedili ih sa običajima i tradicijom u zemljama njemačkog govornog područja, slušali i pjevali božićne pjesme, pogledali kratki crtani film – božićnu priču i izrađivali božićne čestitke.
 

 [više]

MI SMO MALI RADOZNALCI

Autor: Dragan Sačer, 21. 12. 2021. 15:16

Učenici 2. r. su po prirodi veoma maštovit, kreativan i radoznao razred. Zbog toga su razredni časopis, kojeg su sami izradili, nazvali Radoznalci. U početku mali projektni zadatak, kasnije se razvio u nešto ozbiljno te su se učenici svakodnevno bavili izradom stranica časopisa. 

 [više]

ČITANJE JE „IN“ - ŠKOLSKI PROJEKT U GODINI ČITANJA

Autor: Dragan Sačer, 20. 12. 2021. 09:13

U prosincu se u našoj školi uvijek osjeća duh Božića, vlada predblagdansko raspoloženje, a marljivi učenici i njihovi učitelji provode mnogobrojne aktivnosti vezane uz Božić.
 

 [više]

UZ GODINU ČITANJA - ČITANJE JE IN

Autor: Dragan Sačer, 17. 12. 2021. 12:44

 Uz Godinu čitanja – čitanje je in

                                        I dalje čitamo...

Potaknuti novim i zanimljivim pričama tijekom prosinca, peti razred i učiteljica Hrvatskoga jezika Suzana Đurasek Divjak odvažili su se i u kreativnoj radionici čitanja i pisanja osmislili slikovnicu prema predlošku teksta I. B. Singera Ole i Trufa.

 [više]

"DEUTSCHE ECKE" U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Autor: Ivan Vincek, 16. 12. 2021. 13:58

Projekt naziva „Deutsche Ecke“ pod vodstvom učiteljica njemačkog jezika Ljiljane Pereža i uz suradnju knjižničara Ivana Vinceka uspješno je realiziran, te je od 14.12.2021. otvoren za sve učenike naše škole, a nalazi se u školskoj knjižnici.
Literaturu na njemačkom jeziku imamo već duži niz godina, no kroz ovaj projekt pronašli smo joj stalno i zasluženo mjesto. Kako je u našoj školi njemački jezik prvi strani jezik i uče ga svi učenici, velika pažnja pridaje se provođenju raznih aktivnosti i projekata izvan same nastave.

 [više]

ČITANJE JE "IN"

Autor: Ivan Vincek, 16. 12. 2021. 13:46

Učenici 6. razreda i učiteljica njemačkog jezika Ljiljana Pereža radili su od sredine studenoga do sredine prosinca na projektnoj aktivnosti u sklopu školskog projekta Čitanje je „in“ .
U tom razdoblju razradili su ideju o izradi
digitalne slikovnice Rotkäppchen, istraživali i prikupljali materijale te su na kraju zamišljenu ideju uspješno realizirali.

 [više]

eTWINNING "DJEČJA MAŠTA MOŽE SVAŠTA" - OBILJEŽEN DAN LJUBAZNOSTI

Autor: Ivan Vincek, 16. 12. 2021. 13:34

Svjetski dan ljubaznosti obilježava se svake godine 13. studenog od 1998. godine. Jako je važno biti ljubazan u svakodnevnom životu: prema članovima obitelji, prijateljima, susijedima, učiteljima... lijepa riječ i osmijeh otvaraju sva vrata. Poklonite osmijeh, pružite ruku, napišite poruku dragoj osobi, nazovite nekoga koga dugo niste vidjeli i čuli, razveselite svoj bljižnje, budite zahvalni za sve što imate i što je najvažnije, budite ljubazni i prema sebi.

 [više]

BLAGDAN SVETE LUCIJE

Autor: Ivan Vincek, 14. 12. 2021. 11:15

13. prosinca obilježava se jedan od najpoznatijih adventskih blagdana – Sveta Lucija. Zaštitnica je vida i staklara, krojača, kovača, pisara, tkalaca, vratara i ratara, a uz nju se vežu brojne legende i običaji. U mnogim hrvatskim krajevima se na dan Sv. Lucije sije pšenica kako bi ozelenila do Božića, a zelenilom se prizivala plodnost i obilje u nadolazećoj godini. Narasla se pšenica po tradiciji vezala crvenom trakom koja je štitila od uroka i stavljala se u kut sobe, na stol ili pod bor. U sredinu božićne pšenice se stavljala jabuka ili svijeća. 

 

 

 [više]

SVETI NIKOLA

Autor: Ivan Vincek, 10. 12. 2021. 11:38

U srijedu 8.12. je Sveti Nikola poslao svoje tajne pomagače, učitelja Andreja i učiteljicu Melitu da u njegovo ime podijele poklone- slatke paketiće svim učenicima naše škole. Time se nastavila predbožićna tradicija darivanja učenika. Pomagači su razrede obilazili bez Krampusa jer su svi učenici bili jaaako dobri tijekom cijele godine. Najveće oduševljenje pokazali su najmlađi učenici, a otkrili su i jednu želju. Voljeli bi da sljedeće godine školu posjeti pravi Sveti Nikola. Svi učenici su se zahvalili Svetom Nikoli na darežljivosti, čestitali su mu imendan te ga pozvali da sljedeće godine osobno posjeti našu školu. 

GALERIJA

 [više]

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

Autor: Ivan Vincek, 10. 12. 2021. 10:40

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10.12. na dan kada je u Parizu potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima 1948. i tako po prvi puta u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na "život, slobodu i sigurnost - bez ikakvih razlika".

U privitku pogledajte kratak video o ljudskim pravima. I sjetite se „Ne možemo živjeti samo za sebe. Tisuću niti povezuje nas s ljudima koji nas okružuju“ (H. Melville).

GALERIJA

 [više]

ŠKOLSKI MEDNI DAN

Autor: Dragan Sačer, 9. 12. 2021. 19:05

07.12. na dan svetog Ambrozija učenici 1. razreda su obilježili Školski medni dan. Učenici su gledali kratku prezentaciju o pčelama i proizvodnji meda te im je ukazana dobrobit konzumacije meda u svakodnevnoj prehrani. 

 [više]

PRODUŽENI BORAVAK UPOZNAJE 3D PRINTER

Autor: Ivan Vincek, 2. 12. 2021. 12:39

Učenici produženog boravaka su dana 23. 11. 2021. sudjelovali u kratkoj informativnoj radionici na temu 3D printera koju je organizirao naš knjižničar Ivan Vincek. 
Tom prilikom su učenici saznali da škola posjeduje 3D printer, upoznali su dijelove te svrhu samog 3D printera te im je knjižničar demonstrirao postupak izrade tj. 3D printanja jedne jednostavne igračke- ovce. Po završetku radionice je svaki učenik dobio maleni suvenir, podsjetnik na ovu radionicu koji ujedno služi i kao pozivnica da se obrate knjižničaru te sami pokušaju osmisliti svoju igračku te ju isprintati 3D printerom. 
 [više]

UNIKATNE PLATNENE VREĆICE

Autor: Ivan Vincek, 2. 12. 2021. 12:34

Jedna od međupredmetnih tema koja se pojavljuje u osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju je Održivi razvoj. Produženi boravak je nastavak rada na ostvarenju odgojno-obrazovnih ishoda svih predmeta te međupredmetnih tema i područja kurikuluma koje učenik treba usvojiti pa tako i Održivog razvoja. Ishodi koje svaki učenik od 1. do 4. razreda iz područja Održivog razvoja mora savladati su usmjereni na: usvajanje stavova o važnosti prirode koja nije zagađena, spremnost svojom aktivnošću i ponašanjem pridonijeti suradnji u zajednici i očuvanju okoliša, svjesnost da ljudska djelovanja imaju posljedice na prirodu i okoliš, prepoznavanje važnosti zdrave okoline, kritičko promišljanje o višestrukim učincima ljudskih utjecaja na prirodu i okoliš, prepoznavanje primjera održivog razvoja i njihovo djelovanje na lokalnu zajednicu... 

 [više]

MEĐUOPĆINSKO NATJECANJE ZA UČENICE I UČENIKE U FUTSALU

Autor: Dragan Sačer, 26. 11. 2021. 22:14

U srijedu, 24.11.2021. godine, u sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec održano je međuopćinsko natjecanje u futsalu za djevojčice. Na natjecanju su nastupile četiri ekipe: OŠ Beletinec, OŠ Petrijanec, OŠ Cestica i OŠ Vidovec. 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Vincek, 8. 11. 2021. 11:40

Dragi učenici, poštovani roditelji,

od ponedjeljka 8. studenoga 2021. nastava se odvija prema modelu A, uživo u školi. Od 5. studenoga 2021. na snazi su dodatne epidemiološke mjere te vas pozivamo da se istih pridržavate. Svi učenici i djelatnici OBVEZNI su nositi zaštitne maske u zajedničkim prostorijama – ulaznim prostorima, hodnicima, na svim putevima kretanja po školi. Učenici od prvog do četvrtog razreda u učionicama ne moraju nositi maske, učenici petog do osmog razreda su dužni nositi maske za vrijeme cijelog boravka u školi osim za vrijeme nastave TZK i za vrijeme obroka.

 [više]

ŠKOLSKI PROJEKT ČITANJE JE IN - PROJEKTNA AKTIVNOST U LISTOPADU

Autor: Dragan Sačer, 1. 11. 2021. 21:00

U sklopu školskog projekta Čitanje je in učenici 6. razreda i učiteljica Ljiljana Pereža proveli su projektnu aktivnost: čitanje priče na stranom jeziku.

 [više]

EUROPSKA OZNAKA KVALITETE ZA ETWINNING PROJEKT

Autor: Dragan Sačer, 1. 11. 2021. 20:58

Nakon Nacinalne oznake kvalitete za rad na eTwinning projektu Ljubav nas veže i spaja dobili smo i Europsku oznaku kvalitete.

 [više]

ETWINNIG PROJEKT DJEČJA MAŠTA MOŽE SVAŠTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragan Sačer, 1. 11. 2021. 20:43

Projektne aktivnosti u listopadu posvetili smo Dječjim pravima. Učenici 6. razreda istraživali su o Dječjim pravima. Naučili su koja su to prava djece, upoznali su se s konvencijom o dječjim pravima te su neka i ilustrirali. Tako je od učeničkih radova nastala digitalna knjiga o dječjim pravima.

 [više]

NATJECANJE UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U RJEŠAVANJU SUDOKU ZADATAKA

Autor: Dragan Sačer, 29. 10. 2021. 09:53

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala je Natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola u sklopu kojega  je, 25.10.2021., i u našoj školi, održano školsko SUDOKU natjecanje.

 [više]

DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA RH

Autor: Dragan Sačer, 27. 10. 2021. 14:12

Učenička zadruga Beletinček već drugu godinu zaredom, ponosni je vlasnik 2. mjesta na Državnoj smotri učeničkih zadruga RH, a ove školske godine, našu školu na spomenutoj smotri predstavila je Lucija Conar, učenica osmog razreda Osnovne škole Beletinec. U narednim redcima predstavila nam je svoj istraživački rad „Značaj uzgoja domaćih životinja u ljudskoj prehrani“ na temelju kojeg je na Državnoj smotri učeničkih zadruga RH osvojila izvrsno 2. mjesto. Mentorica istraživačkog rada bila je, i ove je školske godine, učiteljica fizike te voditeljica učeničke zadruge Mateja Ratković.

 

 [više]

IZLET NA ČEVO

Autor: Dragan Sačer, 19. 10. 2021. 10:43

U subotu 16. listopada 2021. nakon duljeg vremena, poradi nepovoljne epidemiološke situacije,  grupa „Mladi planinari“, u pratnji učitelja i roditelja posjetila je vrh Čevo. Krenuli smo u 9.00 sati od mosta rijeke Bednje, u Završju Podbelskom.

 [više]

TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 18. 10. 2021. 09:18

Tjedan školskog doručka u OŠ Beletinec obilježen je radionicama pripreme raznih povrtnih jela, a u samu izradu uključili su se i učenici sa svojim učiteljicama. Odlučili su napraviti zanimljiva, ali i hranjiva jela. 

 [više]

SVJETSKI DAN LJUBAZNOSTI

Autor: Dragan Sačer, 12. 10. 2021. 10:18

Biti ljubazan...

Biti ljubazan je vrlo lako, to može svatko! - kažu učenici produženog boravka. 
Zaista, vrlo je jednostavno biti ljubazan - pokoja lijepa riječ, pohvala, pomoć,  kompliment, pružanje ruke, poziv na igru, osmijeh, gesta, zagrljaj dovoljni su da nekome uljepšamo dan. Ljubaznost se širi i množi, a grije ko' Sunce! 

 [više]

ČITANJE JE "IN"

Autor: Dragan Sačer, 12. 10. 2021. 10:12

Godina je čitanja..

Da je čitanje važna ljudska vještina o tome se ne govori  i piše  samo u školi.

Mnogi popularni umjetnici, glumci, glazbenici, sportaši već duže vrijeme u medijima osjećaju, putuju, skladaju s knjigama. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH mnoge škole, pa tako i naša, sudjeluju u projektu „Godina čitanja 2021.“. U našoj školi projekt pod nazivom „Čitanje je in“ provode s učenicima učiteljice Hrvatskoga jezika Suzana Đurasek Divjak i Njemačkoga jezika Ljiljana Pereža.
Projekt će se provoditi od rujna do prosinca 2021. kroz razne projektne aktivnosti.

 [više]

SIGURNO NA PUTU DO ŠKOLE

Autor: Dragan Sačer, 7. 10. 2021. 16:01

Sigurno na putu do škole  [više]

NACIONALNA OZNAKA KVALITETE ZA eTWINNING PROJEKT

Autor: Dragan Sačer, 7. 10. 2021. 15:39

 [više]

DJEČJA MAŠTA MOŽE SVAŠTA

Autor: Dragan Sačer, 7. 10. 2021. 15:23

„Dječja mašta može svašta” - novi eTwinning projekt
Rujan – Međunarodni dan mira ( 21.09. )

 [više]

SVJETSKI DAN UČITELJA

Autor: Ivan Vincek, 4. 10. 2021. 16:42

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Proglasio ga je UNESCO 1994 godine. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Prigoda je to za isticanje važnosti rada svih učitelja, koji tijekom obavljanja jednog od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova daju svoj doprinos na razvoj društva u cjelini te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta.

''Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati.''

Svim učiteljima, stručnim suradnicima i djelatnicima Škole čestitamo 5. listopada - Svjetski dan učitelja!

 [više]

POSJET ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Autor: Ivan Vincek, 28. 9. 2021. 12:17

U četvrtak 23. 09. u školsku knjižnicu po prvi puta stigli su naši prvašići. Učenici Vesne Fadige jedan su školski sat proveli u knjižnici kako bi naučili osnove rada knjižnice i postali novi članovi. Knjižničar je objasnio pravila kako knjižnica radi i dao im članske iskaznice te su na taj način postali članovi. Svaki je učenik posudio svoju prvu knjigu i doživio ozračje radnog okruženja knjižnice. Nakon savladanih pravila učenici su proveli vrijeme gledajući crtiće te su crtali svoje najdraže crtane junake.

GALERIJA

 [više]

EUROPSKI DAN JEZIKA - der 26. September - Europäischer Tag der Sprachen Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 28. 9. 2021. 11:52

Dana 26. rujna obilježava se Europski dan jezika. Višejezičnost kao potrebu prepoznali smo mi učitelji stranih jezika, a kako to prenosimo našim učenicima, tako i oni vrlo dobro znaju koje je bogatstvo i prednost znanja stranih jezika. 

 [više]

KLOKAN BEZ GRANICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 17. 9. 2021. 13:23

10.lipnja prošle školske godine u našoj školi održano je međunarodno natjecanje "Klokan bez granica".
 
Sudjelovalo je petero učenika viših razreda. Učenik tadašnjeg 6. razreda, Jakov Levatić je ponovno ušao u 10 % najuspješnijih natjecatelja u Hrvatskoj. Organizator natjecanja, Hrvatsko matematičko društvo, nagradilo ga je "Klokaminom" i olovkom djetelinom. 
 
Čestitamo mu od srca!
Sonja Ilić Sejdić
 [više]

NOVI USPJESI NA TJEDNU KAJKAVSKE KULTURE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 15. 9. 2021. 10:17

I ove godine naši su učenici sudjelovali na Tjednu kajkavske kulture u Krapini  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Sara Krznar, učenica 7. razreda, potvrdila je kvalitetu i slobodu riječi u literarnom izričaju. S vlastitom pjesmom Babica moja sudjelovala je na Dječjem recitalu u Galeriji grada Krapine.

Pjesma će biti objavljena u Zborniku najboljih radova. Marljivi i kreativni bili su i učenici Lana Siročić i Patrik Ostroški, 7. razred, predstavljajući se likovnim radovima koji su bili izloženi u Festivalskoj dvorani.

Dječjem stvaralaštvu veliku podršku daje Društvo za kajkavsko stvaralaštvo iz Krapine, a motivaciju njihove mentorice Mateja Ratković, učiteljica likovne kulture te Suzana Đurasek Divjak, učiteljica hrvatskoga jezika.

Svima čestitamo na uspjehu! Neka nastave tražiti nadahnuće u malim stvarima i velikim riječima!           

                                                                                    Suzana Đurasek Divjak

 [više]

UČENICI 2. RAZREDA USPJEŠNI NA LIKOVNIM NATJEČAJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 13. 9. 2021. 11:14

Tijekom prošle školske godine, učenici 2. r. sudjelovali su na mnoštvu likovnih natječaja: Volim mlijeko, Europa u školi, Sferice, Krapina 2021., Zeleno srce kuca za nas i Balogijada. Želja da se što bolje pokažemo u našoj kreativnosti, iznjedrila je puno prekrasnih i originalnih likovnih radova. Neki od tih radova su pohvaljeni te izabrani za likovnu izložbu. Naš učenik, Vatroslav Brumec bio je sa svojom ponosnom obitelji na otvorenju likovne izložbe u Krapini povodom Tjedna kajkavske kulture. Sve radove koje smo slali na natječaje možete vidjeti u galeriji.

                                                         Učiteljica Snježana Martinez

 [više]

I KOD KUĆE I U ŠKOLI DJECU SE ČUVA, UČI I VOLI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 13. 9. 2021. 11:04

6. rujna 2021. osnovna škola Beletinec otvorila je svoja vrata novoj generaciji đaka prvaka. U prvi razred upisano je 5 učenika i to 3 djevojčice i 2 dječaka. Učenici su stigli pred školu u pratnji svojih roditelja za koje je bio organiziran uvodni roditeljski sastanak. Uzbuđene prvašiće učiteljica je odvela u razred gdje su ih toplo dočekali, pozdravili i poželjeli puno uspjeha u daljnjem školovanju ravnateljica škole gospođa Nataša Fadiga i načelnik općine gospodin Marin Bosilj. Tom prilikom načelnik općine podijelio je učenicima reflektirajuće prsluke za sigurnost u kretanju do škole, a svakog je učenika pričekao i maleni slatki poklon dobrodošlice. Započeli smo veselo a svima nam je zadatak da odlazak u školu i dalje bude veselje svakom djetetu.

 Učiteljica 1. razreda: VESNA FADIGA

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: Nataša Fadiga, 3. 9. 2021. 09:18

Nastava u 2021./2022. školskoj godini započinje 6. rujna 2021. godine - svi učenici su u jutarnjoj smjeni.

Nadamo se da ste se lijepo odmorili i zabavili tijekom ljetnih praznika i da ste spremni za novi početak u školskim klupama.

I ova školska i nastavna godina započinje uz određena ograničenja i epidemiološke mjere zbog proglašene pandemije virusa COVID-19, ali su one malo ublažene u odnosu na one koje su bile na snazi prošle školske godine.

Temeljni dokument za izradu epidemioloških mjera koje svaka škola primjenjuje sukladno svojim prostornim i materijalnim uvjetim donijeli su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja dana 26. kolovoza 2021. godine i možete ga pročitati OVDJE.

 [više]

ZAVRŠETAK E-TWINNING PROJEKTA LJUBAV NAS VEŽE I SPAJA

Autor: Nataša Fadiga, 12. 7. 2021. 09:44

Naš prvi projekt pod nazivom „ Ljubav nas veže i spaja” na e-Twinningu priveli smo kraju. Projektu smo se pridružili početkom drugog obrazovnog razdoblja sa željom da budemo dio jedne velike zajednice, što je ovaj portal, i da kroz sudjelovanje u raznim projektima upoznamo učenike i učitelje , ne samo u našoj državi, već i šire te da razvijamo digitalne kompetencije.
U projektnim aktivnostima sudjelovali su učenici od 1. do 8. razreda, ovisno o vrsti i zahtjevnosti aktivnosti.

 [više]

OPROŠTAJ OD UČENIKA 8. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 8. 7. 2021. 12:39

Podjela svjedodžbi učenicima 8. razreda posebno je emotivan i sretan trenutak – dan kada im razrednici s ponosom uručju svjedodžbu kao dokaz da su uspješno završili osnovnu školu i kada ih s još većim ponosom ispraćaju u novi veliki korak u životu: upis u srednju školu i u nove izazove koji ih tamo čekaju. Nakon završetka 8. razreda, Osnovna škola Beletinec svake godine proglašava najbolju učenicu ili najboljeg učenika generacije, a Općina Sveti Ilija ga velikodušno daruje novim laptopom, čime se nagrađuje za odličan uspjeh, uzorno vladanje te aktivno sudjelovanje u školskim i izvannastavnim aktivnostima.

 [više]

UDŽBENICI ZA 2021./ 2022. GODINU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 28. 6. 2021. 12:48

Udžbenici za 21./ 22. godinu

 [više]

RADIONICA IZRADE LUTAKA

Autor: Nataša Fadiga, 16. 6. 2021. 12:56

Stigao je i taj dan. Učenici 1.r. su došli do vratiju svoje učionice i s nestrpljenjem i oduševljenjem gledali što se sve to nalazi na klupama u njihovoj učionici. Znali su da će izrađivati lutkice od didaktički neoblikovanog materijala. I oni sami su donijeli puno materijala od doma te ih priložili već pripremljenom materijalu. Prvašići su veoma maštoviti te su se odmah dali na posao. 

 [više]

BALOGIJADA 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 16. 6. 2021. 12:49

Zvonimir Balog (pjesnik, prozaik, slikar, kipar i ilustrator) napisao je da je njegov prvi zadatak svidjeti se djeci. U tome je zaista i uspio, što dokazuju brojne ilustracije naših prvašića. Učenici 1.r. su bili oduševljeni njegovim šaljivim pjesmama koje su uspješno pretočili u  maštovite sličice. 

 [više]

DAN ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 9. 6. 2021. 11:25

Bliži se kraju još jedna sve samo ne obična školska godina. Svima je bilo izazovno zbog aktualnih epidemioloških mjera i preporuka za izvođenje nastave, stalnih izmjena online nastave i nastave uživo, odgođenih ili otkazanih izleta, putovanja, posjeta kinu i kazalištu. No, ništa od toga nije spriječilo naše vrijedne učenike i njihove učitelje da daju sve od sebe kako bi ostvarili sve što su planirali, htjeli i mogli napraviti. 

S obzirom na preporuke da se ne održavaju veća okupljanja u školi, Dan škole smo proslavili na malo drugačiji način od uobičajenog, ali bilo je vrlo zabavno i kreativno.

Kako nam je bilo lijepo možete vidjeti ovdje.

 [više]

MEĐUNARODNO NATJECANJE DAN EUROPE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 8. 6. 2021. 11:04

Međunarodno natjecanje: Feiern wir den Europatag 2021
 

Učenica 6. razreda Lana Balaško sudjelovala je sa svojim likovnim radom na međunarodnom natjecanju pod nazivom:
                               Feiern wir den Europatag 2021!

Natjecanje je održano po prvi puta u organizaciji dviju profesorica iz srednje Ekonomske škole Požega i to na dva jezika: njemačkom i engleskom.
Na natjecanju je sudjelovalo 14 zemalja sa tri kontinenta i ukupno je pristiglo 131 rad ( 40 na njemačkom i 91 na engleskom jeziku ).
 

 [više]

VATROGASNA VJEŽBA 31.05.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 7. 6. 2021. 13:37

U ponedjeljak 31.5.2021. U 10:30 sati začule su se sirene za požarnu opasnost u Beletincu - počela je vatrogasna vježba evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Beletinec. Nakon što je ravnateljica škole Nataša Fadiga obavijestila Vatrogasno-operativni centar u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Varaždina o požarnoj opasnosti, oni su upalili sirenu za požarnu opasnost DVD-u Beletinec - Krušljevec čiji su pripadnici brzo stigli do škole. Evakuirani su učenici i djelatnici škole te su vatrogasci krenuli na posao vježbe gašenja požara. Nakon uspješno odrađenog zadatka, učenici i djelatnici škole mogli su vidjeti opremu kojom raspolaže vatrogasna postrojba DVD-a Beletinec - Krušljevec, što je učenicima bilo posebno zanimljivo i uzbudljivo. Vidjeli su funkciju i opremu vatrogasnog vozila, koliko opreme nosi vatrogasac te koliko su brzo uspjeli osposobiti svu opremu i krenuti na posao gašenja požara. Učenici su i sami probali gasiti vatru s Triplex mlaznicom (puni mlaz, raspršeni mlaz i pjena), pri čemu je pjena izazvala najviše odušeljenja.

 [više]

DIGITALNE RAZGLEDNICE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 7. 6. 2021. 08:51

U srijedu, 2.lipnja 2021. povodom Dana škole, Osnovna škola Beletinec je organizirala zanimljive radionice za svoje učenike. Učitelji Biserka Leskovar, Dragan Sačer i Dora Jovanovska su u 2. razredu održali radionicu pod nazivom Izrada digitalnih razglednica. Cilj ove radionice bio je primijeniti informatiku u kreiranju razglednica pomoću alata Adobe Photoshop. Učenici su tijekom radionice naučili kako obraditi digitalnu sliku, selekciju pojedinih dijelova slike, manipulaciju slojeva, obradu teksta i izvoz slike za ispis na pisaču. Primijenili su znanje pisanja adrese i teksta na razglednici  koje su naučili na hrvatskom jeziku. Također su mogli vidjeti razliku između klasičnih razglednica koje su upoznali na početku radionice te digitalnih razglednica koje su sami izradili.

Učenicima se radionica izuzetno svidjela te je svaki učenik izradio prikladnu razglednicu prema vlastitom izboru u digitalnom izdanju.

 Dora Jovanovska

 [više]

JOŠ JEDAN E-TWINNING PROJEKT

Autor: Nataša Fadiga, 1. 6. 2021. 13:04

Sudjelujemo u još jednom projektu e-Twinninga pod nazivom „Du bist dran! Was kannst du auf Deutsch sagen?”.
Projekt je namijenjen učenicima nižih razreda ( 1. ili 2. razred ) koji uče njemački kao 1. strani jezik.
Cilj projekta je povezati učitelje njemačkog jezika i njihove učenike.
Učenici se trebaju predstaviti jedni drugima i dobiti priliku pokazati što su sve naučili reći na njemačkom jeziku.
 

 [više]

ZAVRŠENA MAT liga

Autor: Nataša Fadiga, 21. 5. 2021. 12:41

Lana Siročić i Jakov Levatić, učenici naše škole, tijekom školske godine, sudjelovali su u ekipnom matematičkom natjecanju MAT liga.  Natjecanje se provelo u 4 kola.  Jakov i Lana su u ukupnom poretku natjecatelja iz cijele Hrvatske postigli odlično 13. mjesto od 176 ekipa.

Od srca im čestitamo im na trudu, znanju i suradnji!

Učiteljica Sonja Ilić Sejdić

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA - UŽINA ZA SVE IV Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 11. 5. 2021. 09:37

Poštovani roditelji,

i ove godine nastavlja se projekt oslobađanja učenika od plaćanja školske prehrane pod nazivom "Užina za sve IV" koji zajednički provode Varaždinska županija i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Kriterij je i dalje isti, a to znači da se odnosi na primatelje dječjeg doplatka. 

Dječji doplatak mora biti ostvaren u Republici Hrvatskoj, prijave primatelja dječjeg doplatka iz inozemstva se neće razmatrati.

U nastavku objave je dopis Varaždinske županije i obrazac koji možete preuzeti, ispisati i popuniti, a iznos dječjeg doplatka se odnosi na visinu dječjeg doplatka koji ostvarujete za pojedino dijete koje prijavljujete, ne za više djece.

Molimo vas da popunjene zahtjeve predate što ranije.

Rok za predaju zahtjeva je do 18. lipnja.

Roditelji koji nemaju mogućnost printanja dokumentacije mogu se dogovoriti sa razrednicima oko preuzimanja istih u školi.

 

 [više]

KAUFLAND VOĆE I POVRĆE ZA ŠKOLE

Autor: Nataša Fadiga, 10. 5. 2021. 13:00

Trgovački lanac Kaufland već 5 godina za redom provodi projekt pod nazivom: kauflan voće i povrće za škole.

Cilj projekta je promicanje zdravih prehrambenih navika. S obzirom da  učenici i učitelji naše škole znaju koliko je bitna uravnotežena prehrana i obe smo se godine odluučili sudjelovati u projektu. 

pobjenike natječaja Kaufland cijelu školsku godinu 2021./22. opskrbljuje svježim voćem i povrćem.

https://read.bookcreator.com/JCQ6pUOnGEkK5ZOrpY6-6uKufSVqTTNFJYef5QQJezs/hzg6hBqDRGeMYXDNN-AN8w

Učenici i učitelji OŠ Beletinec

 [više]

MAJČIN DAN

Autor: Nataša Fadiga, 10. 5. 2021. 09:44

 Svake se godine u mjesecu svibnju obilježava Majčin dan u čast svim majkama. Prvašići su se sa svojom učiteljicom za taj dan pripremali na različite načine. Na satima hrvatskoga jezika susreli su se sa dvjema pjesmama Tina Kolumbića „Majka i Sunce“ i „Majčine ruke“. Pričali su o svojim mamama i napisali kratke sastavke na tu temu. 

 [više]

"GENERACIJA NOW! - ARDUINO BASNA O GAVRANU I LISICI

Autor: Nataša Fadiga, 28. 4. 2021. 21:39

OŠ Beletinec sudjelovala je u kreativnom natječaju iz STEM područja „Generacija NOW“

Natječaj uključuje osmišljavanje projekta na zadanu temu, a učenici realiziraju svoju ideju  koristeći se komponentama iz kompleta opreme koja je dodijeljena ustanovama. Učenici mogu kreirati bilo kakav projekt tako da stvore neke nove ili dodatne funkcionalnosti/zanimljivosti nekoj od postojećih ideja.  Dobna skupina od  5. do 8. razreda  OŠ  koristila je  Arduino komplete i dodatne DFRobot komponente. Naši su marljivi učenici osmislili, pod budnim okom svojih mentora: učitelja  Dragana Sačera, knjižničara Ivana Vinceka, učiteljice Dore Jovanovske te učiteljice Mateje Ratković, zanimljiv igrokaz uprizorivši poznatu Ezopovu basnu o gavranu i lisici koju možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=I18UBvSwy7s  preko you tube kanala.

 

 [više]

OBILJEŽILI SMO DAN PLANETA ZEMLJE

Autor: Nataša Fadiga, 23. 4. 2021. 21:49

Ove godine smo Dan planeta Zemlje obilježili izradom digitalne knjige u kojoj možete pogledati likovne radove učenika 2. i 5. razreda kroz koje oni šalju svoje poruke i izražavaju potrebu očuvanja okoliša.

 

Poveznica za digitalnu knjigu:


                                                                   Učiteljica Ljiljana Pereža

 

 [više]

DAN PLANETE ZEMLJE

Autor: Nataša Fadiga, 23. 4. 2021. 14:17

Dan planete Zemlje jedan je od brojnih važnih datuma u kalendaru naše škole. Razvijanje ekološke svijesti i pravilan odnos prema prirodi neke su od najvažnijih lekcija koje želimo prenijeti na naše učenike. Koliko god mislimo da sami ne možemo puno doprinijeti upravo to želimo promijeniti jer ako svatko krene od sebe samoga i promijeni svoj stav i ponašanje spram prirode nabolje, onda će nam svima biti ljepše živjeti na ovom planetu. Svi smo svjedoci klimatskih promjena, velikih sušnih odnosno kišnih razdoblja te jakih nevremena,  bitno je da konačno shvatimo da nam je ovaj planet jedini dom koji imamo..

 [više]

4. DANI MEDIJSKE PISMENOSTI 19.4. - 25.4.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 22. 4. 2021. 11:42

Ove se godine održavaju 4. Dani medijske pismenosti  U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te brojnih drugih partnera i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, prilike za učenje o medijima.

 

 

 [više]

MLADI ČUVARI PRIRODE

Autor: Nataša Fadiga, 31. 3. 2021. 11:50

Naša učenica Tamara Kefelja jedna je od pobjednica kreativnog likovnog natječaja „Mladi čuvari prirode“ koji se u organizaciji Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ održavao od 15. veljače do 31. ožujka 2021. Zadatak je bio na temelju osam zadanih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na području NP „Krka“ osmisliti i nacrtati maskote kampanje te priložiti i prijedlog poruke (slogana) ili izjavu autora/ice zašto je potrebno čuvati prirodu. Učenica se na natječaju, pod mentorstvom učiteljice Mateje Ratković, predstavila kreativnim prikazom šišmiša. Najbolji radovi iz svake kategorije prenijet će se u digitalni oblik te postati zaštitni znakovi kampanje, dok će poruke i izjave svih finalista postati dio edukativno-promotivnih materijala NP „Krka“.  

 [više]

LIKOVNA KULTURA (PREDMETNA NASTAVA)

Autor: Nataša Fadiga, 28. 3. 2021. 12:49

Ove školske godine mnogi su učenici viših razreda naše škole uspješno sudjelovali na brojnim zanimljivim likovnim natječajima. Virtualna knjiga/izložba način je da izuzetan trud pojedinih učenika bude vidljiv te da i njima i ostalima bude poticaj za daljnja likovna stvaranja. Također, knjiga je dokaz i one stare Picassove izreke - Svako dijete je umjetnik!

Marela žamić-Levačić, uč.lik.kulture 

https://read.bookcreator.com/y7EEZGARMrNF6kwVkVOMMZW7WUM2/z97ApzX7RUKQr1UmxyNEEA

 

 [više]

VIRTUALNA IZLOŽBA LANE SIROČIĆ

Autor: Nataša Fadiga, 28. 3. 2021. 12:38

Virtualnom izložbom naše učenice Lane Siročić., 6.r., želim ukazati na njen veliki crtački potencijal. Osim što vješto koristi crtačke likovne tehnike ima nevjerojatnu maštu i kreativnu energiju, a na satovima likovne kulture uvije oduševljava svojim radovima i njihovom originalnošću.

 

https://read.bookcreator.com/y7EEZGARMrNF6kwVkVOMMZW7WUM2/zB4vMa8TSU2quc4fC6CZzw

 [više]

SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 21. 3. 2021. 11:12

Počevši od 2006. godine širom svijeta se 21. ožujka obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom - genetskim poremećajem uzrokovanim prisutnošću jednog kromosoma viška. Osobe sa Down sindromom na 21. paru kromosoma zapravo imaju tri kromosoma. Upravo je iz tog razloga i odabran datum 21.3. kao dan obilježavanja. 

Nošenjem šarenih čarapa je i naša škola obilježila ovaj dan, a učenici u produženom boravku su kroz radionicu i izradu plakata upoznali ovaj specifičan sindrom i simbolično podržali naše prijatelje - ,,djecu sunca'' (kako se od milja nazivaju djeca sa Down sindromom).

 

 [više]

MAT LIGA

Autor: Nataša Fadiga, 12. 3. 2021. 12:31

 U proljetnom kolu MAT lige, održane 6. ožujka, naši natjecatelji Jakov Levatić i Lana Siročić zajedničkim su snagama postigli 17. mjesto od 133. 

Svakim kolom postižu sve bolje rezultate.

Čestitamo im od srca!

 [više]

VEZENJE U SKLOPU KREATIVNIH IGARA U 1. RAZREDU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 10. 3. 2021. 11:28

Kreativne igre spadaju u izvannastavne aktivnosti u 1.razredu. Između ostalog, jedna od aktivnosti naših prvašića je bila i vezenje. Učenici su bili veoma oduševljeni kada su u ruke primili platno, iglu i konac. Samo ih je nekolicina znala udjenuti konac u iglu. No, bili su veoma hrabri te su svi naučili to raditi. Potom su se bacili na najjednostavniji oblik vezenja i šarenilom konca izvezli malene, šarene, dječjim motivima ukrašene sličice.

                                                                          Učiteljica Snježana Martinez

 [više]

OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN ŽENA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 8. 3. 2021. 11:34

Međunarodni Dan žena počeo se obilježavati početkom dvadesetog stoljeća u SAD-u. Tog dana se slave politička, ekonomska i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. To je dan kad se pod povećalo stavlja položaj žena u društvu te se naglašavaju područja u kojima su žene još uvijek u lošijem položaju od muškaraca. Žene progovaraju o svojim pravima, ulozi u društvu, pozivaju na akciju za jednakošću i ravnopravnošću, a ove godine se obilježava pod sloganom ,,Izaberi izazov!''
 
 [više]

VJEŽBA EVAKUACIJE U SLUČAJU POTRESA

Autor: Ivan Vincek, 4. 3. 2021. 13:27

U četvrtak, 4. ožujka u Osnovnoj školi Beletinec održana je vježba evakuacije u slučaju potresa. Prema uputama koje smo dobili, obavili smo evakuaciju učenika. Školsko zvono označilo je početak potresa i nakon što je zvono prestalo i potres prošao učenici su napustili prostor škole. Na školskom dvorištu ravnateljica je održala edukativan govor vezan za potrese. Ovu smo vježbu izveli dva puta kako bi učenicima skrenuli pažnju koliko je važno znati se ponašati u slučaju potresa.

GALERIJA

 [više]

ZASADI DRVO NE BUDI PANJ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 4. 3. 2021. 13:02

Naša škola i ove godine sudjeluje u nacionalnoj ekološkoj kampanji „Zasadi drvo ne budi panj“. Učenici 7. i 8. razreda prionuli su poslu i u školskom voćnjaku posadili sadnice bresaka, kruška i jabuka te divlju jabuku, mušmulu  i divlju krušku. Na drugoj lokaciji u vlasništvu škole  posaditi ćemo hrastove lužnjake, smreku i crni orah.  Ukupno smo ove godine zasadili desetak različitih sadnica. Radnoj akciji su se najviše veselili učenici nižih razreda koji si došli u „nadzor“ sadnje i usput naučili o voćkama koje se posađene u našem školskom voćnjaku. Ova hvalevrijedna akcija održava se drugu godinu za redom  i ima veliku podršku javnosti i medija. Kampanja je 2020. dobila nagradu ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje kojeg dodjeljuje National Geographic Hrvatska. Cilj je podizanje ekološke svijesti kod građana i najmlađih naraštaja kako bismo naš kraj učinili ljepšim, raznovrsnijim i učinili mali korak ka boljoj sutrašnjici sviju nas. Naša škola ovogodišnji Dan planeta Zemlje također će posvetiti drveću i educirati mlađe naraštaje o brojnim pogodnostima koje nam drveće odnosno šume daju.

                                                             učiteljica Sanja Prešnjak

 [više]

LIKOVNI NATJEČAJ "VOLIM MLIJEKO!" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 3. 3. 2021. 09:08

 Učenici produženog boravka- Ellena Markovec i David Ptiček (2. razred) sudjelovali su na Dukatovom devetom kreativno-likovnom natječaju ''VOLIM MLIJEKO!'' na temu ,,Naš planet Zemlja''. Za uspješno sudjelovanje su dobili Dukatovo priznanje i veliki pljesak prijatelja iz boravka.

Ove se godine na natječaj odazvalo 8.850 učenika iz 527 škola iz cijele Hrvatske, a među njima su bili i radovi naših učenika. Četiri najmaštovitija i najoriginalnija rada krasit će pakiranja trajnog Dukat mlijeka, a ti radovi su poslani iz Osijeka, Opatije, Pule i Splita. O pobjednicima i njihovim radovima više možete pročitati na ovom linku: https://www.volim-mlijeko.hr/
Iako naši učenici nisu uspjeli osvojiti glavnu nagradu, čestitamo im na sudjelovanju i zahvaljujemo na uloženom trudu i kreativnosti. 
                                                         
                                                          Učiteljica produženog boravka, 
                                                          Melita Bosilj, mag.prim. educ.
 
 
 [više]

DRAGI NAŠI BUDUĆI PRVAŠIĆI!

Autor: Nataša Fadiga, 1. 3. 2021. 11:36

Pozivamo vas da u srijedu 3. ožujka 2021. dođete u Osnovnu školu Beletinec od 16 do 18 sati na program predškole koji organizira Dječji vrtić Anđeo. Cilj ovoga druženja je da vidite kako je raditi i učiti u prostoru škole te da se prije prvog dana škole upoznate s prostorom i životom u školi.

Molimo da sa sobom ponesete svoje papučice i zaštitne maskice (za svaki slučaj). Roditelje molimo da provjere tjelesnu temperaturu djeteta prije dolaska i da ne dovode dijete ako je u tijeku neka respiratorna ili bilo koja druga infekcija.
Molimo Vas da nam potvrdite svoj dolazak na broj škole 042/749-383 kako bismo Dječjem vrtiću Anđeo mogli na vrijeme javiti broj zainteresirane djece.

S odgajateljicama u predškoli ćete dogovarati daljnje termine provođenja predškole (planirano je nekoliko susreta, ali NE cjelovit program predškole koji se dalje redovno odvija u sklopu vrtića).

Veselimo se vašem dolasku i srdačno vas pozdravljamo!

UPRAVA ŠKOLE

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 25. 2. 2021. 09:49

Dan ružičastih majica započeo je u Kanadi kao znak  podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci.

U Republici Hrvatskoj, prema odluci Hrvatskog sabora, zadnje srijede u mjesecu veljači se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica.

Naša škola oduvijek izrazito njeguje odgojnu komponentu i djeluje prosocijalno. Svakodnevno potičemo prijateljstvo i kvalitetnu komunikaciju.

 [više]

VALENTINOVO

Autor: Nataša Fadiga, 22. 2. 2021. 12:23

I ove smo godine s velikim nestrpljenjem čekali Valentinovo koje smo obilježili nizom prigodnih aktivnosti. Kako smo i u projektu „Ljubav nas veže i spaja” na eTwinningu, bili smo još više motivirani za osmišljavanje i provedbu prigodnih aktivnosti.
Valentinovska pošta već je tradicionalna na našoj školi i provodimo ju svake godine - učenici mogu tjedan dana prije Valentinova pisati pisma svojim prijateljima i učiteljima i staviti ih u kutiju Valentinovske pošte. Na Valentinovo se pošta iz kutije razvrstava po razredima i dijeli učenicima.

 [više]

MAŠKARE OBILJEŽILI I ČLANOVI LIKOVNE GRUPE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Fadiga, 17. 2. 2021. 09:30

Dugo očekivane maškare u školi na svoj su način obilježili članovi Likovne grupe. Oni su s velikim žarom i veseljem prionuli na izradu i ukrašavanje maski - poznatih krinki. Uz obilje šljokica, boja, pom - pom-a, perja, tkanina, ...  mašte, kreativnosti, osmijeha, rezultati su bili ... ma, najbolje da pogledate fotografije i prosudite sami! 
                Učiteljica likovne kulture,       

                                                                                 Marela Žamić - Levačić

 
 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Web stranice
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 91667
Ovaj mjesec: 1230
Danas: 5
CMS za škole logo
Osnovna škola Beletinec / Stjepana Radića 4, HR-42214 Sveti Ilija / os-beletinec.skole.hr / ured@os-beletinec.skole.hr
preskoči na navigaciju