preskoči na sadržaj
Vijesti

Domagoj Sever u OŠ Beletinec

U četvrtak 05.10.2017. Osnovnu školu Beletinec posjetio je Domagoj Sever. Domagoj je poznati ivanečki fotograf, jedan od najboljih hrvatskih  travel bloggera, koji je učenicima naše škole održao zanimljivo predavanje o svojim putovanjima, doživljajima te ih upoznao s osnovama fotografije. U našoj školi djeluje foto grupa  te im je Domagoj  htio približiti svijet fotografije i njenu ulogu u današnjem svijetu gdje je sve prije svega vizualno i virtualno. Do suradnje je došlo zahvaljujući prof. geografije Sanji Prešnjak  koja je na originalan i zanimljiv način htjela približiti ljepote naše države, njezine poznate, ali i nepoznate atrakcije  te  je kontaktirala Domagoja i  zajednički su organizirali predavanje.


Predavanje je započelo prikazom fotografije koja je odigrala veliku ulogu u njegovoj daljnjoj karijeri. Domagoj je fotografirao svog djeda i tom je fotografijom pobijedio na međunarodnom natječaju  Olympusa te je dobio prvu profesionalnu opremu. Kaže, to ga je nekako još više približilo tom svijetu te je mogao izrađivati sve kvalitetnije fotografije. Učenicima je  prikazom svojih autorskih fotografija otkrivao skrivene dijelove Hrvatske kao i poznate zaštićene spomenike kulturne i prirodne baštine. Učenici nisu skrivali oduševljenje viđenim i postavljali su mnoga pitanja, zanimalo ih je kako je i gdje je nastala koja fotografija. Mnogi dijelovi „Lijepe naše“  još su im uvijek nepoznanica pa je ovo bila idealna prilika da je proputuju virtualnim putem.

Nakon predavanja i razgovora sa zainteresiranim učenicima predstavio je i svoju opremu. Ukratko je objasnio učenicima čemu što služi, kada je najbolje vrijeme za snimanje pojedinih fotografija, koja su pravila prilikom korištenja drona i kako se pravilno njime služiti. Govorio je i o utjecaju i o odgovornom korištenju društvenih mreža.

Na kraju predavanja zanimalo nas je koji su mu budući planovi. Kaže da uskoro organizira gostovanje najboljih travel bloggera iz Europe i  priprema izložbu u Livadama u Istri  pod nazivom „ Terra Istra“. Dodao je kako se uskoro nada i nekoj izložbi fotografija u našoj županiji koju ćemo sa zadovoljstvom ići posjetiti. Reakcije učenika i učitelja naše škole bile su odlične, puno smo novog naučili te ovim putem još jednom zahvaljujemo Domagoju na suradnji i gostovanju.

Fotogalerija

                                                           Učiteljica Sanja PrešnjakPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nataša Fadiga   datum: 6. 10. 2017.

Tražilica

Web stranice


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 40690
Ovaj mjesec: 485
Danas: 30
preskoči na navigaciju