MEĐUNARODNI DAN DJETETA U ZNAKU IGRE Vijest ima dokument u privitku

Svake se godine 20.11.17.  obilježava Međunarodni dan djeteta, tj. dan obljetnice prihvaćanja UN-ove Konvencije o pravima djeteta. Države potpisnice Konvencije obvezale su se zaštititi svoju djecu i učiniti sve kako bi se poštivala njihova prava.

Tom su prigodom učenici 6. razreda s pedagoginjom Martinom Oršić istraživali dječja prava na pravi dječji način – putem igre i timskog rada. Za to im je poslužila inačica društvene igre Čovječe, ne ljuti se!  koja se u UNICEF-ovoj izvedbi zove Čovječe, ispravi se! i predstavlja kombinaciju društvene igre i kviza znanja o dječjim pravima.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 22. 11. 2017. 14:16

KALNIK - NOVI VRH NAŠIH PLANINARA

Polazak je bio u  iz Beletinca, ispred osnovne škole. Prijevoz je bio osiguran osobnim automobilima do kamenoloma u Ljubeščici. Nakon kratkog upoznavanja sa rutom, svi puni elana krenuli su prema planinarskom domu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 19. 11. 2017. 12:38

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA Vijest ima dokument u privitku

Učenici i djelatnici naše škole su 17. studenog 2017. na prigodan način obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studeni.  Učenici 8. razreda su u sklopu nastave povijesti te povodom skorašnje realizacije projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ pripremili PowerPoint prezentaciju.  Popratnim tekstom su podsjetili na najpoznatije simbole stradanja Vukovara: sama bitku za Vukovar, vodotoranj, Trpinjsku cestu, Vukovarsku opću bolnicu te Ovčaru. Pogledali su i prezentaciju na temu pjesme „Gospodine generale“. Upaljen je i znak sjećanja na žrtvu Vukovara  – lampaš te je postavljen u dvorište škole.  

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 17. 11. 2017. 08:30

RUKSAK PUN KULTURE

 U Osnovnoj školi Beletinec u utorak, 14.11.2017. gostovao je poznati animator Zagrebačke škole crtanoga filma gospodin Marijan Lončar.

Naime, u sklopu projekta „Ruksak pun kulture“ prijavom na natječaj Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta, škola je uključena u aktivnosti koji nudi program projekta. Četrnaestero učenika šestoga i sedmoga razreda s učiteljicom Hrvatskoga jezika Suzanom Đurasek Divjak i ravnateljicom Natašom Fadigom, sudjelovalo je u kreativnoj radionici animacije u trajanju od četiri sata.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 14. 11. 2017. 09:11

ZNATE LI DA KRAVATA POTJEČE OD HRVATA? Vijest ima dokument u privitku

Učenici naše škole naučili su ponešto o tome 18. listopada 2017. godine kada se obilježavao Svjetski dan kravate. Okupili smo u blagovaoni te uz pomoć  PowerPoint prezentacije učenici i djelatnicu su saznali porijeklo kravate, koja je bila njena uloga te koliko načina vezanja kravate postoji. Učenici  7. razreda dizajnirali su kravate i njih smo izložili u hodniku škole.  Kako je to izgledalo možete pogledati u našoj galeriji te i sami prelistati PowerPoint prezentaciju i saznati nešto novo.

 

Učiteljica Ines Toma

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 18. 10. 2017. 12:44

UČENICI 2. i 4.r. POSJETILI SU GRAD VARAŽDIN

U utorak, 17.10.2017. učenici 2. i 4.r. su sa svojim pratiteljicama, ravnateljicom Natašom Fadiga i  razrednicom Snježanom Martinez, krenuli na terensku nastavu put grada Varaždina. Najprije smo se prošetali oko stare jezgre grada da bismo došli u Muzej Stari grad. Učenici su sa zanimanjem slušali i pratili našega vodiča koji je veoma interesantno pričao o prošlosti grada Varaždina te sve to potkrijepio predmetima iz muzeja. Neki učenici su naučili nešto novo, a drugi su samo utvrdili već poznato. Krenuli smo i u obilazak jednog tematski drugačijeg muzeja – Muzeja kukaca.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 17. 10. 2017. 10:36

POSJET IZLOŽBI "TRAG DOBROTE: 20 GODINA VARAŽDINSKE BISKUPIJE"

 11. i 12. listopada 2017. učenici 6. i 8. razreda posjetili su izložbu "Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije". Izložba je postavljena u Palači Herzer Gradskoga muzeja Varaždin te vodi posjetitelje kroz najvažnija zbivanja naše biskupije od njezina osnutka 5. srpnja 1997. do danas, dvadeset godina kasnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 12. 10. 2017. 12:30

U NAŠOJ ŠKOLI OBILJEŽENI DANI KRUHA

Ove školske godine obilježili smo Dane kruha sa svim našim učenicima, ali na malo drukčiji i sadržajniji način nego proteklih školskih godina. U srijedu, 11.10.2017.učenici predmetne nastave donijeli su mnoštvo plodova prirode te pekarskih proizvoda od kojih su napravili lijepu izložbu. U četvrtak učenici razredne nastave zasukali su svoje male rukave, stavili pregače oko vrata te se uhvatili ukoštac sa valjcima i tijestom.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 11. 10. 2017. 10:34

MINERALI, STIJENE, DRAGO I POLUDRAGO KAMENJE

Minerali, stijene, drago i poludrago kamenje riječi su koje su nam svima poznate. No malo ljudi je uistinu upoznato sa pravim značenjem tih riječi. Kako bismo dodatno educirali naše učenike i pobudili njihov interes za minerologijom i petrologijom pozvali smo u našu školu ing. geologije Ivicu Inkreta, profesora na Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi. Izložbom minerala i stijena pod nazivom „Od zemlje do Zemlje“ naši su učenici 09.10.2017. uživo mogli po prvi puta vidjeti uzorke kvarca, kalcita, vulkanskih bombi, pustinjskih ruža, rude bakra, srebra, titana, ali i fosile izumrlih organizama iz davne prošlosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 11. 10. 2017. 09:12

Domagoj Sever u OŠ Beletinec

U četvrtak 05.10.2017. Osnovnu školu Beletinec posjetio je Domagoj Sever. Domagoj je poznati ivanečki fotograf, jedan od najboljih hrvatskih  travel bloggera, koji je učenicima naše škole održao zanimljivo predavanje o svojim putovanjima, doživljajima te ih upoznao s osnovama fotografije. U našoj školi djeluje foto grupa  te im je Domagoj  htio približiti svijet fotografije i njenu ulogu u današnjem svijetu gdje je sve prije svega vizualno i virtualno. Do suradnje je došlo zahvaljujući prof. geografije Sanji Prešnjak  koja je na originalan i zanimljiv način htjela približiti ljepote naše države, njezine poznate, ali i nepoznate atrakcije  te  je kontaktirala Domagoja i  zajednički su organizirali predavanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 6. 10. 2017. 11:25

UČENICIMA RAZREDNE NASTAVE PRIDRUŽILI SE I SEDMAŠI U VEĆ TRADICIONALNOJ BERBI KESTENA

Dana, 4. listopada krenuli smo s praznim košarama, ali punih srdaca na terensku nastavu.  Putem smo uočavali prometne znakove, naučili se propisno kretati u grupi  i orijentirati u prostoru, kako u naseljenom dijelu  tako i u nenaseljenom. U šumi smo se također orijentirali na načine kako smo naučili na satovima prirode i društva. Uočili smo koje su to promjene u prirodi nastupile u jesen. Susreli smo i mnoge ljude koji su obavljali jesenske poslove na vrtu i u polju. Usput smo se i rekreirali, šetali i trčali te bili na svježem zraku. Uočili smo kako jesen može biti lijepa, šarena i prepuna dozrelih plodova. Najviše smo uživali u berbi tih plodova. Naše su košarice ubrzo postale pune kestena te smo se sretni i zadovoljni vratili u školu.

                                                           Učiteljica Snježana Martinez

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 4. 10. 2017. 09:54

IZNENAĐENJE ZA UČITELJICU

Sara Krznar, poznata kao marljiva i druželjubiva učenica 3. razeda, uspjela je u utorak, 26. rujna ugodno iznenaditi svoju učiteljicu Biserku Leskovar. Naime, tog jutra Sara je imala neobičan poklon za učiteljicu. Bila je to ogromna gljiva puhara koja je težila 1 kilogram i 242 grama. Učenici, učiteljica i drugi djelatnici škole su oduševljeno promatrali neobično veliku gljivu dok se njezin  opojni miris širio cijelom učionicom.Sara je nekoliko takvih gljiva dobila na poklon, ali je jedan takav primjerak odlučila pokloniti učiteljici.

                                     HVALA SARI NA DAREŽLJIVOSTI !

                                                    učiteljica Biserka Leskovar

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 26. 9. 2017. 11:20

OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA – poziv roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Varaždinska županija se u školskoj godini 2017/2018. uključuje u projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebnije (FEAD) i čiji je cilj ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva oslobađanjem od plaćanja cijene školske kuhinje.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 9. 2017. 11:05

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U ŠKOLI

Naša škola pridružila se inicijativi Hrvatskog olimpijskog odbora na aktivno bavljenje sportovima pa je sa učiteljicama Vesnom Fadiga, Snježanom Martinez, Biserkom Leskovar te učiteljim Zoranom Jeftićem na satu TZK obilježila olimpijski dan.

Hrvatski olimpijski odbor želi potaknuti građane RH na aktivno bavljenje sportovima u sredinama u kojima žive i rade, poput šetnje ili vožnje biciklom, trčanjem, pa sve do sudjelovanja na različitim sportskim natjecanjima.

Tako se  osnovna škola Beletinec pridružila tim aktivnostima, u petak, 8. rujna 2017. godine na Hrvatski olimpijski dan i u sportskoj dvorani škole organizirala sportsko-rekreativan dan.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 8. 9. 2017. 13:04

NAŠIH DESET PRVAŠIĆA

Vito Bregović, David Bužanić, Gabrijel Čoh, Luka Levatić, Mislav Levatić, Lu Makaj, Elena Martinez, Lukas Ostroški, Borna Sokol i Leticija Šinko imena su prvašića koji su u ponedjeljak, 4. rujna 2017. zajedno sa svojim roditeljima ušetali u našu školu. S velikim osmijehom na licu dočekale su ih ravnateljica Nataša Fadiga i  njihova učiteljica Vesna Fadiga koja im je pokazala put do njihovog razreda gdje će započeti njihovo osnovnoškolsko obrazovanje. Na školskim klupama dočekali su ih udžbenici, prsluci i vrećice iznenađenja s njihovim imenima u koje su znatiželjno zavirili.

Tatjana Slunjski

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 4. 9. 2017. 12:50

POZIV ZA MLADE PLANINARE SEKCIJEČEVO - OŠ BELETINEC Vijest ima dokument u privitku

Dragi planinari, kao što znate u mjesecu rujnu planiran je dvodnevni izlet na Velebit - Zavižan, Jablanac (16. i 17. rujan). Ide naša škola i djeca iz 3. osnovne škole Varaždin. U prilogu vam dostavljam plan puta sa cijenom. Razmislite i prijavite se do srijede, 06.09.2017., tako da znamo okvirno kolko nas ide radi broja mjesta u autobusu i u planinarskom domu.

Lp,

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 1. 9. 2017. 12:21

ŠKOLA PROSLAVILA 90. ROĐENDAN Vijest ima dokument u privitku

U petak, 2. lipnja 2017. naša je škola proslavila 90 godina svoga postojanja. Na svečanoj priredbi u sportskoj dvorani okupili su se brojni uzvanici, bivši učenici i djelatnici škole, roditelji i mještani. 

Sve prisutne pozdravio je gospodin Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport Varaždinske županije. Raznovrstan program priredbe pripremili su mali folkloraši i recitatori, pjevački zbor i tamburaši te dramska družina predmetne nastave. Osim na hrvatskom jeziku, učenici su recitirali i glumili i na njemačkom jeziku. Ravnateljica škole, gospođa Nataša Fadiga u svom je govoru naglasila da je znanje učenika garancija budućnosti OŠ Beletinec te je učenicima i mentorima koji su sudjelovali na državnim i županijskim natjecanjima svečano uručila knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 3. 7. 2017. 09:11

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku ove poruke nalaze se popisi udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu 2017./2018. Za roditelje učenika koji nisu uključeni u sustav razmjene udžbenika pripremljen je cjelovit popis udžbenika i radnih bilježnica budući da oni sve nabavljaju sami. Roditelji učenika uključenih u sustav razmjene udžbenika nabavljaju radne bilježnice i potrebne radne materijale. Popisi se nalaze u privitku i možete ih preuzeti.

Napominjemo da su učiteljice razredne nastave dogovorile s roditeljima da za učenike od 1. do 4. razreda, roditelji sami nabavljaju zbirke zadataka iz matematike, a ne nabavljaju mape za likovnu kulturu.

Roditelji učenika od 5. do 8. razreda sami nabavljaju likovne mape, a ne nabavljaju radne bilježnice iz informatike budući da je tako dogovoreno s učiteljem iz informatike i one su maknute s popisa.  

Cjelovit popis svih udžbenika i radnih materijala za novu školsku godinu možete pronaći i na informativnom panou na ulazu u školsko dvorište.

Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo ugodne i vesele ljetne praznike!

                                                                                              Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 21. 6. 2017. 09:25

Pravilnik o kriterijima o izricanju pedagoških mjera Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu je Pravilnik o kriterijima o izricanju pedagoških mjera te apeliramo na Vas da ga zajedno sa djecom dobro proučite. S Pravilnikom su djeca bila upoznata na satu razrednika, a roditelji na prvom roditeljskom sastanku.

Na stranicama naše škole nalazi se i Kućni red OŠ Beletinec (kartica Dokumenti škole).

Ravnateljica

Nataša Fadiga, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Fadiga  datum: 15. 10. 2015. 14:43
» Arhiva naših vijesti