2017-11-14 09:11:00

RUKSAK PUN KULTURE

 U Osnovnoj školi Beletinec u utorak, 14.11.2017. gostovao je poznati animator Zagrebačke škole crtanoga filma gospodin Marijan Lončar.

Naime, u sklopu projekta „Ruksak pun kulture“ prijavom na natječaj Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta, škola je uključena u aktivnosti koji nudi program projekta. Četrnaestero učenika šestoga i sedmoga razreda s učiteljicom Hrvatskoga jezika Suzanom Đurasek Divjak i ravnateljicom Natašom Fadigom, sudjelovalo je u kreativnoj radionici animacije u trajanju od četiri sata.

Nakon što je gospodin Lončar majstorski, u nekoliko poteza, na ploču nacrtao profesora Baltazara i Letećeg medvjedića, maštovita skupina zaljubljenika u crtiće pokazala je zadivljujući talent crtanja neobičnih čovječuljaka, predmeta i stvari koji su pod budnim okom profesionalca oživjeli.  Svojim ogromnim znanjem i iskustvom o animaciji, gospodin Lončar je potaknuo učenike da sami izrade crtani film.

Suradnja na projektu „Ruksak pun kulture“ zasigurno će se nastaviti. Umjetnost i kultura su na zabavan i opušten način ušle u Osnovnu školu Beletinec.

Fotogalerija

                                                                                                                               Suzana Đurasek Divjak


Osnovna škola Beletinec