preskoči na sadržaj

Osnovna škola Beletinec

 > Nastava  > Predmeti  > Vjeronauk
 

KRITERIJI  OCJENJIVANJA U NASTAVI VJERONAUKA

4 su elementa koji se ocjenjuju u nastavi školskoga vjeronauka:

         - znanje

         - stvaralačko izražavanje

         - kultura međusobne komunikacije

 

- Znanje

Usmeno i pisano se provjerava poznavanje, razumijevanje i povezivanje obrađenoga nastavnog sadržaja, prema Planu i programu katoličkog vjeronauka te ključnim pojmovima za svaku nastavnu cjelinu i teme u njoj.

Učenici se nastoje ispitati na različite načine i u raznim oblicima rada (rad u paru, u skupini, individualni rad), a dva puta godišnje i pisanim provjerama - jednom u prvome i jednom u drugom polugodištu.

 

- Stvaralačko izražavanje

Riječ je o pisanome i usmenome izričaju (sastavci, molitve, prepričavanje, zamišljanje i pripovijedanje, uživljavanje u lik i sl.), likovnome izričaju (crtanje, izrada stripa, slikanje, oblikovanje, osmišljavanje plakata ili prezentacije, video uratka i sl.), glazbeni i scenski izričaj ('odglumiti' neki događaj, pantomimom pokazati, uključiti glazbi i/ili pjevanje, uključivati se u zajedničko pjevanje i sl.).

Sve ove načine stvaralaštva učenici mogu pokazati tijekom rada na satu, u obradi gradiva ili na satovima ponavljanja, ali i kod kuće, u pisanju domaćih zadaća, pripremanju za rad u skupini (npr. zajednički dogovor kako "odglumiti" neki sadržaj ili kako ga pokazati drugima plakatom, prezentacijom ili na neki drugi kreativan način kojega su se sami domislili) te međusobnim pomaganjem u stvaralaštvu bilo koje vrste.

 

- Kultura međusobne komunikacije

Ovaj element ocjenjivanja obuhvaća odnos vjeroučenika prema svojim vršnjacima u razredu i u školi te prema odraslima.

Potiče ih se da prihvaćaju svakog čovjeka (Isusova zapovijed ljubavi), poštuju različitosti, surađuju međusobno, pomažu drugima, da izgrađuju i produbljuju suosjećanje i razumijevanje prema bližnjima i samima sebi te da poštuju kršćanske vrjednote koje im se nude te da ih žive.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Web stranice
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 91667
Ovaj mjesec: 1230
Danas: 5
CMS za škole logo
Osnovna škola Beletinec / Stjepana Radića 4, HR-42214 Sveti Ilija / os-beletinec.skole.hr / ured@os-beletinec.skole.hr
preskoči na navigaciju